Special

Vaideeni a prezentat Vâlcea cu cel mai frumos spectacol la Târgul de Turism al României!

Vâlcea, participare de succes la Târgul de Turism al României

Ediţia de toamnă a Târgului de Turism a României a fost organizată de Romexpo Bucureşti, în perioada 16-19 noiembrie 2017, iar standul CJ Vâlcea a atras un număr impresionant de vizitatori, dar şi numeroase personalităţi

Preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Constantin Rădulescu, a deschis joi, 16 noiembrie a.c., standul de prezentare al judeţului Vâlcea, amenajat în cadrul Târgului de Turism al României, care s-a desfăşurat, pe parcursul a patru zile, la Romexpo Bucureşti.

În cadrul manifestărilor de la Romexpo, preşedintele Constantin Rădulescu a ţinut să ia cuvântul în faţa sutelor de participanţi, subliniind frumuseţea judeţului Vâlcea.

“Mi-a făcut plăcere să deschid, împreună cu prietenii şi colegii mei de la Consiliul Judeţean Vâlcea, standul de prezentare al judeţului Vâlcea la Târgul de Turism al României şi vreau să le mulţumesc tuturor celor care s-au implicat în organizarea evenimentului, în special colegelor de la Centrul Naţional de Informare şi Promovare Turistică Vâlcea. M-am bucurat să constat că judeţul Vâlcea a mai fost reprezentat la acest târg şi de Primăria Băile Olăneşti, şi de agenţi economici de profil - Hotel Orizont Cozia, Casa Românească, Hotel Palace - care şi-au făcut cunoscute ofertele turistice în standuri individuale, pe care le-am şi vizitat cu acest prilej. Sper ca, împreună, în aceste zile să convingem cât mai mulţi vizitatori că Vâlcea este cel mai frumos judeţ din România şi că merită vizitat şi explorat, atât pentru frumuseţea cadrului natural şi a lăcaşelor monahale, cât şi pentru superbele tradiţii, păstrate cu sfinţenie, din cele mai vechi timpuri, de oamenii acestor locuri, încărcate de istorie”, a declarat Constantin Rădulescu, preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea.

Pe parcursul celor patru zile ale evenimentului, reprezentanţii Centrul Naţional de Informare şi Promovare Turistică Vâlcea (CNIPT Vâlcea) au prezentat şi promovat cele mai reprezentative obiective şi atracţii turistice din judeţ, distribuind în acest sens pliante tematice, broşuri şi ghiduri turistice, flyere, hărţi turistice, albume, cărţi poştale sau semne de carte, precum şi alte materiale de promovare specifice unor zone sau regiuni, puse la dispoziţie de centrele de informare turistică din judeţ. În acelaşi timp, informaţii privind activităţi şi evenimente cultural-artistice, opţiuni de cazare, facilităţi de petrecere a timpului liber şi activităţi de agrement în judeţul Vâlcea au fost solicitate cu precădere de vizitatorii care intenţionează să aleagă Vâlcea ca destinaţie turistică în perioada următoare.

Mobilizare de excepţie a reprezentanţilor judeţului Vâlcea

Reprezentanţii judeţului Vâlcea au prezentat vizitatorilor oferta turistică a judeţului Vâlcea abordând mai multe teme de interes. Astfel, în prima zi, vedetă a fost ”Turismul Balnear” şi Ţara Loviştei, a doua zi, sub genericul ”Drumul Vinului”, au avut loc degustări de vinuri din podgoriile vâlcene. Sâmbătă, 19 noiembrie, vizitatorilor le-a fost prezentată gastronomia locală, momente artistice şi demonstraţii ale meşterilor populari, sub genericul ”Obiceiuri şi Tradiţii” din zona Olteniei de sub Munte. Pe lângă standurile atractive, au fost admirate şi opincile binecunoscutului meşter popular Alexandru Ilinca, dar şi frumoasele costume din zona Vaideeni, dansurile şi cântecele din zonă. Cei prezenţi au jucat hora din Vaideeni alături de Constantin Rădulescu, preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Daniel Achim Băluţă, primarul din Vaideeni, şi Ansamblul Folcloric “Mioriţa”.
Ultima zi a târgului a fost rezervată prezentării Văii Lotrului, a cărei vedetă incontestabilă este Transalpina Ski Resort.

Târgul de Turism al României este organizat de Romexpo de două ori pe an, fiecare ediţie transformând Centrul Expoziţional într-un spaţiu al destinaţiilor de vis. Reprezentată prin cele mai importante companii din România şi din străinătate, lumea fascinantă a turismului se întâlneşte sub acelaşi acoperiş, în cadrul ediţiilor de primăvară şi de toamnă ale TTR.

Sute de vizitatori, la standul Consiliului Judeţean Vâlcea

Vizibilitatea standului Consiliului Judeţean Vâlcea a generat atragerea unui număr considerabil de vizitatori inclusiv şi datorită desfăşurării de diverse activităţi cum ar fi programele artistice oferite de către artista Ana Maria Iorga şi Ansamblul Folcloric Mioriţa din Vaideeni.

Transformat într-un agent de turism, preşedintele CJ Vâlcea, Constantin Rădulescu, a mers pe la toate standurile vâlcene unde a stat de vorbă cu zeci de vizitatori interesaţi de oferta turistică a judeţului. Este pentru prima dată când Vâlcea a atras atenţia României, alături de zonele turistice tradiţionale.

Ediţia din acest an a Târgului de Turism al României a fost încununată de succes şi e în măsură să ofere perspective optimiste de viitor în ceea ce priveşte dezvoltarea turismului vâlcean.

Surpriza oferită vizitatorilor standului nostru constă în oferirea unui Voucher ”Turistul Anului 2018”, care va fi obţinut prin tragere la sorţi şi va reprezenta contravaloarea unui sfârşit de săptămână la Râmnicu Vâlcea pentru două persoane, care vor avea prilejul să viziteze şi principalele obiective turistice din judeţ.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...