Ultima Oră

PNL şi USR organizează proteste în toată ţara în ziua citirii moţiunii de cenzură în Parlament

Anunţul a fost făcut de preşedintele PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican. Tot el a confirmat că Ludovic Orban va veni la Vâlcea, peste o săptămână, la şedinţele Colegiului director al filialei şi Forumului administrativ liberal

Vineri, 17 noiembrie, PNL şi USR au depus la Parlament moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Tudose intitulată “PSDragnea, în campanie mumă, la putere ciumă”, semnată de 148 de parlamentari. Preşedintele liberalilor vâlceni, deputatul Cristian Buican, a precizat în conferinţa de presă susţinută în aceeaşi zi la Râmnicu Vâlcea că ambele formaţiuni îşi vor mobiliza membrii şi simpatizanţii să participe la acţiuni de protest în toate oraşele mari ale ţării în ziua în care documentul va fi citit de la tribuna plenului celor două camere ale Legislativului.

“Luni, 20 noiembrie, Biroul Permanent al Parlamentului va stabili calendarul exact al moţiunii. În şedinţa de ieri, Biroul Executiv al PNL a decis că în aceeaşi zi în care moţiunea va fi citită în plen, membrii şi simpatizanţii noştri vor participa la un miting în toate municipiile reşedinţă de judeţ ale ţării. De fapt, este vorba despre o acţiune de susţinere a moţiunii de cenzură. Îi rog pe această cale pe toţi reprezentanţii societăţii civile, pe agenţii economici şi pe toţi cei care s-au simţit lezaţi de măsurile luate de Guvernul Tudose-Dragnea să sprijine demersul nostru. Nu cred că Primăria Râmnicu Vâlcea nu va aproba organizarea unei astfel de manifestaţii democratice, nu văd ce motive ar putea invoca să refuze. Dacă, totuşi, se va întâmpla acest lucru, vor avea loc proteste spontane”, a precizat Cristian Buican. Declaraţia liderului liberalilor vâlceni vine totuşi într-un context în care susţinerea propriilor membri şi simpatizanţi pentru astfel de acţiuni a părut că lipseşte, mobilizarea lăsând de dorit. Deşi Ludovic Orban i-a îndemnat oficial să susţină protestele din ultimele două săptămâni iniţiate de societatea civilă împotriva modificării legislaţiei ce reglementează activitatea instituţiilor din justiţie şi a codului fiscal, la Râmnicu Vâlcea doar consilierul Grigore Crăciunescu, prim-vicepreşedinte al organizaţiei municipale, câţiva lideri ai organizaţiei de tineret şi foarte puţini simpatizanţi ai PNL s-au aflat alături de micul grup de activişti ce a protestat în Centrul municipiului reşedinţă de judeţ concomitent cu manifestaţiile din Bucureşti şi celelalte oraşe mari ale ţării.

O nouă ediţie a Şcolii Politice “I Gh. Duca” la Horezu

În altă ordine de idei, preşedintele PNL Vâlcea a anunţat cu satisfacţie că noua conducere aleasă statutar a tinerilor liberali vâlceni reia un eveniment de tradiţie, abandonat în ultimii ani din cauze pe care însă nu le-a explicat. “Mâine şi poimânine (sâmbătă, 18, respectiv duminică, 19 noiembrie - n.r.), la Horezu, se desfăşoară Şcoala Politică «I Gh. Duca», acţiune de tradiţie până în urmă cu câţiva ani a PNL Vâlcea. Anul acesta va fi dedicată mai mult instruirii politico-administrative a tinerilor liberali vâlceni, dar sunt convins că, în cel mai scurt timp, va redeveni un eveniment important în agenda naţională de acţiuni a TNL, pentru că, de-a lungul timpului, cursurile acesteia au fost absolvite de mulţi dintre tinerii liberali care au făcut pasul către politica mare de ani buni, deja”, a spus deputatul vâlcean.
Nu în ultimul rând, el a confirmat faptul că liderul naţional al PNL Ludovic Orban este invitat să participle duminică, 26 noiembrie, la şedinţa Colegiului director judeţean al filialei vâlcene, care se va desfăşura în comuna Orleşti. “În aceeaşi zi va avea loc şi Forumul Administrativ Liberal, o sesiune de schimburi de experienţe în domeniu care ne dorim ca la următoarea ediţie să reunească primari şi alţi aleşi locali din toată Oltenia”, a mai spus parlamentarul liberal.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...