Special

Elevii vând murături să-şi construiască o fântână în curtea şcolii

Elevii Şcolii Gimnaziale „Mihai Viteazu" din Craiova organizează azi, un Târg de toamnă în curtea şcolii, în cadrul căruia vor vinde murături, dulceţuri, compoturi, zacuscă făcute de elevi şi profesori. Scopul acestui eveniment este de a aduna bani în vederea instalării, în parcul Curtea Banului Mihai, a unei fântânele de care să se bucure atât elevii şcolii cât şi membri comunităţii care vizitează parcul aflat în incinta şcolii.

„Curtea Banului Mihai are apă potabilă” se numeşte proiectul de serviciu în folosul comunităţii pe care elevii de la Şcoala Gimnazială Mihai Viteazu din Craiova l-au propus în competiţia „Natura în oraş”, lansată la nivel naţional de Fundaţia Noi Orizonturi, cu sprijinul financiar al Lidl România.

Cele 50 de şcoli selectate în competiţie au beneficiat, la începutul toamnei, de un training de două zile despre ce înseamnă cu proiect de învăţare prin serviciu în folosul comunităţii, susţinut de traineri ai Fundaţiei Noi Orizonturi, iar 25 din proiectele rezultate în urma traingului au primit câte o finanţare de 500 de lei, pentru a fi puse în practică.

Unul dintre aceste proiecte este şi cel propus de elevii din Craiova, care doresc să instaleze o fântâniţă în parcul Curtea Banului Mihai, aflat în incinta şcolii, dar care este deschis întregii comunităţi, în afara orelor de curs şi la sfârşit de săptămână. „Foarte mulţi dintre membri comunităţii care petrec timp în curtea şcolii sunt nevoiţi să cumpere apă îmbuteliată de la chioşcurile din apropiere şi de multe ori ambalajele sfârşesc prin a fi aruncate pe jos. Prin amenajarea unei fântâniţe cu apă potabilă în parc le vom oferi vizitatorilor care îşi doresc să petreacă timp în natură aproape de casă sau să facă mişcare pe terenul de sport al şcolii posibilitatea să se hidrateze şi să protejeze mediul”, au scris elevii în aplicaţia trimisă către Fundaţia Noi Orizonturi. Şi pentru că finanţarea nu acoperă costurile estimate pentru această iniţiativă – de aproximativ 2.000 de lei, elevii vor organiza azi, 17 noiembrie, un eveniment inedit de adunare de fonduri: un Târg de toamnă de două ore, între 11.15 şi 13.15 la care vor vinde murături, dulceaţă, gem, compot, sirop, zacuscă, bulion etc. făcute în casă de elevii şi profesorii şcolii, ajutaţi de întreaga familie. „Părinţi, bunici şi alţi membri ai comunităţii vor fi invitaţi pentru a cumpăra din produsele expuse la standuri, iar banii strânşi vor fi utilizaţi pentru a cumpăra fântâniţa din Curtea Banului Mihai”, spun elevii.

Înainte de vacanţa de iarnă elevii vor să planteze flori în ghivece pe care să le îngrijească în clase şi în martie să le scoată la vânzare, pentru a face rost de bani pentru proiecte viitoare.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...