Actualitate

Blocaj politic fără sfârşit în CL Bălceşti cu privire la înfiinţarea unui spital în clădirea fostului cămin de bătrâni

Rămas fără obiect de activitate de luni bune, beneficiarii fiind distribuiţi către unităţi ale DGASPC Vâlcea, centrul de îngrijire va face pentru a cincea oară obiectul unui proiect de hotărâre a legislativului local

Primarul Constantin Aleca este decis să introducă din nou pe ordinea de zi a şedinţei ordinare a Consiliului Local Bălceşti de luna aceasta proiectul de hotărâre privind desfiinţarea Căminului pentru Persoane Vârstnice Bălceşti. Asta după ce, în şedinţa de luna trecută, a eşuat a patra încercare similară a majorităţii aleşilor din cauza lipsei celor două treimi necesare.

“În acest moment, căminul nu mai are niciun beneficiar, toţi cei 42 de bătrâni fiind distribuiţi către diverse centre de plasament de pe raza judeţului. Practic, au fost întorşi de unde au fost aduşi la Bălceşti. Situaţia este una foarte delicată şi pentru salariaţii care au rămas neplătiţi încă din luna februarie a acestui an. Ei au deja deschisă o acţiune în instanţă împotriva conducerii căminului pentru recuperarea restanţelor salariale. La ultima şedinţă, aleşii PSD au ieşit din sală, deşi introduseseră un amendament potrivit căruia Primăria să achite sumele restante către angajaţi, dar şi către furnizorii spitalului, iar aleşii PNL au fost de acord la vot, iar cel al PER, care este chiar directorul căminului, s-a abţinut de la vot. Adică domnii de la PSD au introdus amendamentul mai mult de ochii lumii, conştienţi că hotărârea desfiinţării căminului, rămas practic fără obiect de activitate după distribuirea bătrânilor la celelalte centre ale DGASPC, este una «de patrimoniu» şi este nevoie de două treimi pentru adoptarea ei. În realitate, forţează prelungirea acestei situaţii din ambiţie politicianistă, sau pur şi simplu nu le pasă de patrimoniul şi bugetul localităţii, deşi le-am amintit şi de acţiunea în instanţă a salariaţilor, precum şi de prevederile clare ale legislaţiei. Noi ne dorim, aşa cum aşteaptă majoritatea locuitorilor din Bălceşti, dar şi din localităţile limitrofe, să înfiinţăm în acest spaţiu un centru medical de permanenţă, dacă nu putem reînfiinţa un spital, în sensul complet al termenului. Şi în situaţia asta ne confruntăm cu două probleme. Pe de o parte, puţinii medici interesaţi ne spun, pe bună dreptate, că nu pot lua în serios invitaţia noastră atâta timp cât noi nu le putem pune la dispoziţie un spaţiu pe care să fim proprietari. Pe de altă parte, nu sunt, aşa cum spuneam, suficienţi medici interesaţi, asta însemnând că trebuie să ne orientăm şi spre cei tineri, care au absolvit recent studiile şi au parcurs rezidenţiatul, pentru a reuşi să asigurăm servicii medicale permanente, inclusiv pe cele în regim de urgenţă”, ne-a declarat primarul Constantin Aleca.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...