Economic

Bălan: „În două săptămâni repornim Oltchimul”

Noul director general al Oltchim se arată optimist în ceea ce priveşte reluarea activităţii în combinat

Veşti bune pentru muncitorii de la Oltchim după ce noul manager al combinatului vâlcean a făcut o primă analiză a situaţiei din companie. Conform declaraţiilor lui Mihai Bălan, în două săptămâni activitatea în cadrul combinatului va fi reluată, iar salariile angajaţilor vor fi plătite. Noul director din fruntea Oltchim a dat asigurări că pentru o jumătate de an nu se va pune problema restructurării posturilor. „Ştiu sigur că mâine va fi o declaraţie a primului ministru care va arăta planul de finanţare a Oltchim. O să am discuţii cu băncile pentru a fi deblocate conturile ca să plătim salariile, o să le cer un time-out, iar în termen de două săptămâni trebuie să repornim instalaţiile şi să plătim salariile. Trebuie să găsesc o cale de rezolvare şi să pornim Oltchim”, a spus Mihai Bălan. Noul director al Oltchim a afirmat că trebuie recâştigate pieţele pierdute, întrucât prin oprirea producţiei s-au pierdut contracte.
Mihai Bălan a precizat că în următoarele şase luni nu vor fi restructurări."Dacă reuşesc să-l aduc la zero e perfect, sunt un optimist, îmi dau seama că e o mare provocare, sunt necesare şase luni pentru repornire şi readucere pe un anumit palier, nu vor fi restructurări în aceste şase luni. Trebuie reanalizate contractele, s-au pierdut contracte prin oprirea producţiei, le vom negocia şi vom recâştiga pieţele temporar pierdute", a mai spus Mihai Bălan.

Preţul gigacaloriei în Râmnicu Vâlcea nu va creşte în această iarnă

În ciuda semnalului de alarmă tras de edilii oraşului, managerul general al combinatului chimic susţine că preţul gigacaloriei livrate de CET Govora în Râmnicu Vâlcea nu va creşte. „Cât priveşte preţul gigacaloriei în Râmnicu Vâlcea, nu va fi afectat preţul căldurii, nu va creşte cu 15 la sută aşa cum a declarat primarul oraşului, chiar dacă Oltchim nu va funcţiona, ceea ce nu se va întâmpla. Oltchim va începe să funcţioneze din nou, oamenii îşi vor primi banii, aceasta e misiunea mea şi o voi îndeplini”, a declarat directorul Oltchim, Mihai Bălan. Până la instalarea sa în fruntea combinatului chimic din Râmnicu Vâlcea, Mihai Bălan a deţinut postul de director general al CET Govora SA, companie aflată în subordinea Consiliului Judeţean Vâlcea.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...