Actualitate

Au construit plajă în situl „Natura 2000” şi au fost amendaţi

În perioada 1 septembrie – 31 octombrie 2017, Comisariatul Judeţean Olt al Gărzii Naţionale de Mediu a efectuat un număr total de 187 inspecţii, dintre care 59 inspecţii planificate, conform planului anual de controale şi 128 inspecţii neplanificate.

În cadrul controalelor, antreprenorii care au amenajat, în această vară, o plajă pe Faleza Dunării din Corabia au fost amendaţi de Garda de Mediu, deoarece investiţia a fost realizată într-un perimetru în care se afla situl „Natura 2000”, fără respectarea paşilor legali.

“Aceştia sunt acuzaţi de nerespectarea obligaţiei prevăzute de art.96, alin.2, pct. 22 din OUG 195/2005 privind protecţia mediului, în sensul că a fost realizată o investiţie într-un perimetru care se află în sit NATURA 2000 fără să realizeze evaluarea adecvată, faptă pentru care a fost aplicată amendă în valoare de 30.000 lei”, se arată într-un comunicat al Gărzii de Mediu Olt.

În aceeaşi perioadă, au fost soluţionate un număr de 30 de reclamaţii care au vizat, în special, disconfort produs de depozitări necontrolate de deşeuri în mediul rural, disconfort produs de creşterea animalelor în gospodăriile individuale, disconfort produs de desfăşurarea de activităţi de restaurant şi agrement, evacuări de ape uzate menajere din gospodării individuale, în special în mediul rural, poluare atmosferică în cartierul Eugen Ionescu Slatina.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...