Politică

Actuala putere a reuşit, în doar zece luni, să ciuruiască bugetul României!

Coordonator al Comisiei de Economie a PNL, senatorul Bulacu prezintă argumentele pe care se întemeiază moţiunea simplă pe care liberalii vor să o iniţieze în Parlament pentru demiterea Guvernului Tudose

Deşi au şanse minime de victorie la vot în faţa majorităţii PSD-ALDE, reprezentanţii PNL nu renunţă la depunerea unei moţiuni de cenzură în Parlament pentru demiterea Guvernului Tudose. Liberalii îşi întemeiază demersul pe încălcarea, în opinia lor, de către PSD, a majorităţii promisiunilor făcute în campania electorală şi aruncarea ţării într-un haos juridic, fiscal şi economic. În conferinţa de presă susţinută la Râmnicu Vâlcea, vineri 10 noiembrie, senatorul Romulus Bulacu, coordonatorul Comisiei de Economie a PNL la nivel naţional, a subliniat că demersul se doreşte şi un semnal foarte puternic pentru societate şi parteneri externi, în încercarea de a opri guvernarea PSD – ALDE să distrugă mediul de afaceri şi economia românească.

Romulus Bulacu a citat chiar din moţiunea simplă pe care PNL doreşte să o depună. “Scumpirile la combustibili, electricitate, gaze şi credite nu au nevoie de traducere în limba română din «finanţista» domnului Mişa. Se văd cu ochiul liber, se simt la buzunar. Actuala putere de stânga din ţara noastră a reuşit, în doar zece luni, să ciuruiască bugetul României prin cheltuieli populiste, să omoare investiţiile şi să scoată România cu un picior în afară din Uniunea Europeană pe seama depăşirii angajamentelor legate de deficitul bugetar. Implementarea programului de guvernare cu care PSD a câştigat alegerile a creat dezechilibre economice greu de surmontat. Creşterea economică, bazată în totalitate pe consum, şi-a arătat deja costurile. Au crescut preţurile la multe produse şi cresc în continuare şi la celelalte, dobânzile, euro şi dolarul faţă de leu, deficitul bugetar, deficitul comercial, deficitul de cont curent şi datoria publică. În acest context, contribuţia investiţiilor la creşterea economică este zero. Cifrele arată că România se îndreaptă într-o direcţie periculoasă”, a explicat senatorul liberal.
În opinia parlamentarului vâlcean, luând în calcul câteva realităţi de necontestat, estimările pentru viitorul apropiat al României sunt sumbre. Haosul fiscal generat de guvernele PSD-ALDE, creşterea cheltuielilor structurale cu salarii, fără creşteri de productivitate, micşorarea investiţiilor publice, scăderea încasărilor fiscale, creşeterea inflaţiei, spolierea companiilor de stat sau atacurile la adresa multinaţionalelor şi băncilor sunt doar câteva dintre argumentele acuzelor reprezentanţilor PNL.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...