Special

650 de voluntari plantează 10.000 de puieţi la Gherceşti-Dolj

La Greceşti, în judeţul Dolj, aproximativ 650 de voluntari s-au înscris pentru a planta 10.000 de puieţi forestieri de cer, pe o suprafaţă nouă, de 2 hectare.

“Ne întoarcem la Greceşti pentru a planta cerul în pământ, în aşteptarea copăcelului care se va ridica mai apoi la cer, fixând, în acelaşi timp, pământul. Acolo unde greşelile trecutului au provocat atâtea calamităţi prezentului, faptele bune ale prezentului vor garanta o lume ocrotită de natură şi nu una pierdută în deşert viitorului. Plantăm pe un teren cu risc mare de alunecare. Solul se va fixa şi se vor forma perdele de protecţie. În timp, pădurile vor redeveni păduri, iar oamenii... oameni, cu lecţia propriilor pierderi, din propriile greşeli, învăţată. Să “plantăm fapte bune în România” nu mai reprezintă o datorie sau o necesitate, ci devine o înţelegere corectă a lumii în care trăim, în care o şansă pentru natură este, de fapt, o şansă pentru noi înşine!", declară Marlena Melinescu, coordonator local Dolj.

Voluntarii vor primi în urma activităţii de plantare sau de organizare o diplomă Green Endorsement, recunoscută în CV de peste 30 de companii de renume (detalii pe www.plantamfaptebune.ro, secţiunea Green Endorsement).

Acţiunea din 18 noiembrie este realizată cu sprijinul următorilor parteneri instituţionali: Ministerul Apelor şi Pădurilor, Romsilva, Jandarmeria Română şi Administraţia Naţională a Penitenciarelor.

Sprijină, de asemenea, iniţiativa Dedeman, JYSK, Daikin România, Tibbett Logistics, FAN Courier şi Coca Cola HBC.

Organizatorii locali sunt: Asociaţia CREŞTINI şi Consiliul Local Greceşti. Partenerii locali ai acţiunii sunt: Palatul Copiilor Craiova, Gruparea Jandarmi Mobilă „Fraţii Buzeşti”, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Oltenia” al judeţului Dolj, Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi „Grigore Alexandru Ghica” Dragăşani, Şcoala Postliceală sanitară SAN-ECO-MED Craiova, Eco Şcoli şi Eco Grădiniţe din Dolj: Şcoala Gimnazială Coşoveni, Şcoala Gimnazială “Nicolae Romanescu”, Şcoala Gimnazială “Nicolae Bălcescu”, Şcoala Gimnazială “Sf. Dumitru”, Grădiniţa “Floarea Albastră“, Grădiniţa “Dumbrava Minunată”, Grădiniţa “Nicolae Romanescu”, Grădiniţa “Elena Farago”, Şcoala Specială “Sf. Vasile”, companii şi voluntari independenţi. Sponsorul local al evenimentului este Cinema INSPIRE Craiova.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

15.12.2017 - 16:26OOps:Hotarati-va, unde s-au plantat, la Ghercesti sau la Grecesti?

Pagina 1 din 1 (1 comentarii din 1)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...