Inedit

S-a născut un pui de leu la Grădina Zoologică din Craiova

Grădina Zoologică din Craiova are, începând de sâmbătă, 11 noiembrie, un nou membru: un pui de leu. Leoaica a fost atent supravegheată pentru ca gestaţia să fie dusă la termen. Exemplarului i-au fost asigurate toate condiţiile şi a primit tratament special cu vitamine, calciu şi suplimente.

“Având în vedere că este vorba de un animal în captivitate, există riscuri foarte mari, deoarece animalele pot prezenta un comportament deviant, inclusiv să nu accepte puiul”, a spus Adrian Diroescu, medic veterinar la Grădina Zoologică din Craiova. La leoaice, gestaţia durează trei luni, aproximativ 110 zile.

Reamintim faptul că la sfârşitul lunii septembrie, cel mai bătrân exemplar de leu (dintre cei trei masculi), de la Grădina Zoologică, din Craiova a murit. În prezent, la Grădina Zoologică se află trei exemplare de lei, din care doi masculi şi o femelă. “Aducerea unui exemplar de leu de la o altă grădină zoologică din ţară a fost exclus, din cauza riscului care presupune acest lucru, deoarece animalul poate fi atacat şi chiar omorât. După reamenajarea Grădinii Zoologice, animalele dispun de spaţiu corespunzător. Sperăm ca puiul de leu să depăşească perioada critică şi să ne bucurăm împreună de acest nou exemplar. Reprezentanţii Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Animalelor au supravegheat atent leoaica pe toată perioada gestaţiei”, a spus Aurelia Filip – director general RAADPFL Craiova.

Vă vom ţine la curent cu starea puiului de leu în zilele următoare. În acest moment, atât leoaica, cât şi leul sunt extrem de agresivi, angajaţii Grădinii Zoologice sunt singurii care se pot apropia să le asigure mâncare şi să îi supravegheze.

Conform inventarului de specii şi exemplare, în prezent, la Grădina Zoologică sunt 39 de specii reprezentând 244 de exemplare de păsări şi animale (inclusiv puiul de leu).

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...