Administraţie

Primăria Băbeni modernizează integral zona blocurilor cu bani de la bugetul local

Peste 1.100 de locuitori ai oraşului vâlcean Băbeni vor beneficia în curând de modernizarea integrală a zonei în care locuiesc, investiţie totală de aproximativ 350.000 de lei suportată din bugetul local. “Am decis să ne asumăm din bugetul local inclusiv începerea refacerii estetice a faţadelor blocurilor, pentru că acolo pur şi simplu proprietarii nu au reuşit nici până în prezent să se constituie într-o asociaţie pentru a putea accesa fondurile alocate anvelopărilor, dar acest lucru se va face treptat. Partea cea mai mare a lucrărilor actualului proiect va viza modernizarea parcărilor, locurilor de joacă şi a spaţiilor verzi din această zonă, care este şi o poartă de intrare în oraşul nostru, dinspre DN 64”, ne-a declarat edilul.

Administraţia publică din Băbeni execută deja numeroase lucrări edilitare, dar, în paralel, a lucrat intens şi la elaborarea a numeroase proiecte pentru atragerea de finanţări externe. “În această perioadă, sunt finalizate lucrările la cele două poduri, din punctele Fântâna Turcului şi Butăneşti, precum şi rigolizarea canalelor în zona blocurilor, punctul Tomescu şi în cea de peste pârâul Berberiţa. Trebuie să spun şi că suntem încântaţi de eforturile conducerii Consiliului Judeţean Vâlcea de introducere cât mai curând la finanţare din fonduri europene a modernizării drumului judeţean 646 care traversează localitatea noastră”, a mai spus Ştefan Bogdan.
În ce priveşte lucrările pentru care s-a solicitat finanţare în cadrul PNDL II de la Ministerul Dezvoltării, Primăria Băbeni este pregătită de semnarea contractelor pentru construirea creşei şi dotarea atelierului şcolar. “Avem documentaţia depusă integral, absolut tot, studii, avize, tot. Acum aşteptăm să fim chemaţi să semnăm contractele. Săptămâna viitoare depunem documentaţiile şi pentru proiectele privind dotările de la Liceul George Ţărnea şi Şcoala Generală Valea Mare”, a mai precizat primarul din Băbeni.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

11.11.2017 - 21:18Andrei :Felicitări

10.11.2017 - 18:09Bătrâni G:Si canalizarea? Când ne c...m in ea?

Pagina 1 din 1 (2 comentarii din 2)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...