Elevii Colegiului Energetic, însoţiţi de profesoarele Mariana Marica şi Monica Popescu, au participat miercuri, 8 noiembrie 2017, la Târgul Internaţional HERVEX 2017, desfăşurat la Băile Govora. Invitaţia a fost lansată de către Gheorghe Rizoiu, Director General al Camerei de Comerţ şi Industrie Vâlcea şi organizator al acestui eveniment.
Atelierul la care au participat elevii Colegiului Energetic a fost moderat de către Dr. Ing. Petrin Drumea, Preşedintele Asociaţiei Naţionale de Hidraulică şi Pneumatică FLUIDAS, Prof. Dr. Ing. Gheorghe Ion Gheorghe, Director General al Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Mecatronică şi Tehnica Măsurării (INCMTN), membru corespondent al Academiei de Ştiinţe Tehnice din România, Dr. Ing. chimist Elena David de la Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Tehnologii Criogenice şi Izotopice - ICSI Rm. Vâlcea, deţinătoarea unor brevete de invenţie la nivel internaţional şi câştigătoarea Marelui Premiu la Salonul INNOVA, Barcelona 2017 cu invenţia “Procedeu de obţinere a adsorbantului carbonic derivat din cenuşă şi adsorbantul carbonic astfel obţinut”.
Expunerile au vizat activitatea de cercetare din cadrul Institutului de Hidraulică şi Pneumatică Bucureşti precum şi noutăţile din domeniile mecatronicii, preocupările Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Tehnologii Criogenice şi Izotopice şi rezultatele la nivel internaţional, activitatea de cercetare a Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Mecatronică şi Tehnica Măsurării. Elevii au asistat şi la o demonstraţie practică de acţionare hidraulică pe un stand didactic.
În a doua parte a zilei, elevii au participat la un concurs în domeniul pneumaticii şi hidraulicii organizat de Dr. Ing. Gabriela Matache, Preşedintele Consiliului Ştiinţific al Institutului de Hidraulică şi Pneumatică Bucureşti, fiind premiaţi la final.
Joi, 9 noiembrie, profesori ai Colegiului Energetic şi ai Liceului Tehnologic Henri Coandă au participat la Simpozionul “Automate programabile şi inteligenţa artificială în industrie”. Lucrările au fost moderate de către profesorii universitari Iulian Duţu şi Edmond Maican de la Universitatea Politehnică Bucureşti şi de Adelin Plăcintaru, reprezentantul firmei FESTO. Acesta din urmă a prezentat şi diverse noutăţi metodico-didactice din domeniul mecatronicii, precum şi implementarea unor programe de E-learning în procesul instructiv educativ din domeniul tehnic.
Ing. Mariana Marica, Director adjunct, Colegiul Energetic