Politică

Cristian Buican: “În domeniul fiscal-economic, PSD-ALDE au dovedit că sunt analfabeţi funcţionali”

Miercuri, 8 noiembrie 2017, Guvernul PSD-ALDE a adoptat, prin Ordonanţă de Urgenţă, un pachet legislativ de modificare din temelii a sistemului fiscal din România, în ciuda opoziţiei tuturor partenerilor sociali, a sindicatelor, a patronatelor, a societăţii civile, a Preşedintelui României, a organizaţiilor profesionale sau a opoziţiei politice. Lăsând în plan secund discuţia despre oportunitatea de a modifica Codul Fiscal prin Ordonanţă de Urgenţă, pe repede înainte, cu doar 2 luni înainte de implementarea măsurilor propuse, fără niciun fel de dezbatere publică reală sau fără niciun fel de argumentaţie economică, modificările fiscale propuse de PSD-ALDE generează haos în rândul tuturor actorilor din economia reală, de la angajaţii la privat la bugetari, de la firmele autohtone la cele străine, de la administraţii publice locale la investitorii privaţi.

Preşedintele PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican, dezaprobă atât modalitatea de adoptare a acestor măsuri, cât mai ales măsurile adoptate în ansamblul lor, considerând că acestea reprezintă un atentat la economia României. Parlamentarul liberal vâlcean este de părere că noile măsuri propuse vor genera efecte negative pe toate planurile şi vor genera un haos administrativ-salarial al majorităţii angajaţilor din această ţară. Mai mult decât atât, lipsa unor argumente raţionale care să susţină toată această „revoluţie fiscală” ridică mari semne de întrebare în legătură cu adevăratele intenţii ale Guvernului şi alimentează scenariile care susţin că finanţele ţării sunt în colaps.

Deputatul Cristian Buican consideră că măsurile adoptate miercuri de Guvernul PSD-ALDE sunt contrare programului de Guvernare cu care actuala coaliţie a câştigat alegerile parlamentare de anul trecut şi afectează în primul rând clasa de mijloc din România şi motoarele economiei naţionale. Dacă anul trecut reprezentanţii PSD promiteau o serie de măsuri ce vor fi implementate de la 1 ianuarie 2018, precum creşterea veniturilor nete ale bugetarilor cu minim 20%, creşterea şi recalcularea pensiilor, neimpozitarea veniturilor medicilor sau neimpozitarea veniturilor sub 2.000 de lei, acum, niciuna dintre aceste promisiuni nu este onorată.
Preşedintele PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican, este de părere că măsurile adoptate de PSD-ALDE vor genera o serie de disfuncţionalităţi în economie precum:

1. Riscul scăderii veniturilor nete celor 4 milioane de angajaţi din mediul privat;

2. Costuri suplimentare pentru toate firmele din România pentru implementarea schimbărilor propuse de PSD-ALDE;

3. Scăderea contribuţiei la Pilonul II de pensii va afecta negativ pensia viitoare a peste 7 milioane de români ce au cotizat la acest sistem până în prezent;

4. Scăderea cu minim 20% a bugetelor administraţiilor publice locale, în special la municipii, va conduce la scăderea nivelului investiţiilor publice din aceste localităţi şi va creşte dependenţa administraţiilor publice locale de fondurile alocate de la nivel central.

5. Impozitarea angajaţilor din IT şi cercetare va afecta domenii care generează plus-valoare adăugată mare şi va scădea atractivitatea României în rândul investitorilor din aceste domenii.

6. Creşterea instabilităţii legislative şi a lipsei de predictibilitate a domeniului fiscal va scădea interesul investitorilor pentru ţara noastră.

„Măsurile adoptate de PSD-ALDE în domeniul fiscal sunt o bombă nucleară pentru economia României. PSD-ALDE dau pur şi simplu foc la ţară, din motive necunoscute. Efectele adoptării măsurilor din această toamnă de către Guvernanţi nu sunt doar cele deja cunoscute precum creşterea cursului de schimb, a dobânzilor, a preţurilor şi a utilităţilor, ci vor fi mult mai grave. Prin aceste măsuri, ei lovesc în clasa de mijloc şi în antreprenori, în localităţile dezvoltate şi în toate celelalte categorii care aduc plus-valoare în această ţară. Vă dau 2 exemple: în primul rând, scăderea impozitului pe venit de la 16% la 10% fără alte măsuri compensatorii către autorităţile publice locale va însemna reducerea drastică a bugetelor localităţilor, mai ales a acelora care au pe teritoriul lor multe firme cu număr mare de angajaţi. Din calculele Asociaţiei Municipiilor din România, această măsură adoptată de Guvernul PSD-ALDE afectează mai ales localităţile mari, care generează 60% din PIB-ul României. Al doilea exemplu foarte relevant este cel al impozitării angajaţilor din IT şi cercetare. În prezent, cei aproximativ 100.000 de angajaţi din IT generează 6% din PIB-ul României şi reprezintă locomotiva economiei româneşti. Prin măsurile adoptate, PSD pedepseşte acest domeniu care făcea performanţă prin impozitarea angajaţilor celor care lucrează în IT. Şi tot aşa… PSD-ALDE consideră că dacă munceşti în această ţară şi aduci plus valoare, trebuie să îţi dea în cap. Prin măsurile adoptate, cei de la PSD-ALDE au demonstrat că în domeniul economic sunt analfabeţi funcţionali!”, a declarat preşedintele PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...