Ultima Oră

Percheziţii în Dolj şi Gorj: Proxeneţi ridicaţi de procurori

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Gorj, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Târgu Jiu au făcut, în această dimineaţă, 5 percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Gorj (în localităţile Târgu Jiu, Bumbeşti – Jiu şi Runcu) şi Dolj (în localitatea Răcari), în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în săvârşirea infracţiunilor de trafic de persoane, proxenetism şi spălare a banilor.

Potrivit procutorilor, începând cu vara anului 2015, până în toamna anului 2016 (luna noiembrie), mai multe persoane au constituit un grup infracţional organizat bazat pe relaţii de rudenie şi afinitate, în scopul săvârşirii de infracţiuni de trafic de persoane (minore şi majore), proxenetism, spălare a banilor.

Din probatoriul administrat au rezultat indicii că în perioada menţionată, membrii grupului au recrutat şi transportat din România în Italia, în mod repetat, persoane de sex feminin în scopul exploatării sexuale a acestora, asigurând logistica şi gestionarea activităţii infracţionale, existand situatii (în cazul persoanelor minore) în care aceştia le-au îndrumat, călăuzit şi transportat, în scopul trecerii frauduloase a frontierei de stat a României, cu acte false (act de identitate, procură notarială pentru însoţitor).

S-a reţinut că autorii faptelor au înlesnit practicarea prostituţiei şi au obţinut foloase patrimoniale din această activitate, în cazul a şase persoane de sex feminin cu vârste cuprinse între 15 şi 26 ani.

Totodată, ca urmare a activităţii infracţionale, au fost obţinute sume de bani şi bunuri mobile, care au fost schimbate şi transferate pentru a ascunde natura provenienţei sau a proprietăţii acestora.

În cauză vor fi puse în aplicare un număr de 3 mandate de aducere, persoanele depistate urmând a fi audiate la sediul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – B.T. Gorj.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...