Special

Prima pârtie din Horezu, funcţională la 1 decembrie 2018

Capitala ceramicii româneşti devine rapid o staţiune turistică foarte atractivă şi pentru investitorii în industria uşoară, Cris-Tim anunţând oficial zilele trecute că face încă 200 de angajări la fabrica din zonă

Administraţia din Horezu lucrează la intensitate maximă. Prioritară, zilele acestea, este demararea procedurii legale pentru expropriere pe drumul care asigură accesul rutier la Vârful lui Roman (1789 m), acolo unde prinde contur cu fiecare an care trece o nouă staţiune montană vâlceană. Demersul este mai mult decât oportun, primăria dorind să introducă reţeaua de energie electrică până la cota 1.700, facilitate care va asigura funcţionarea optimă a pârtiei de schi ce va fi construită în zonă de investitori privaţi.

“În zonă există deja peste 100 de construcţii cu destinaţie turistică, fie că vorbim de case de vacanţă, de pensiuni sau chiar moteluri. În mod sigur, la anul pe vremea aceasta, Horezu va avea funcţională, pe Vârful lui Roman, prima pârtie de schi, în lungime de 1,3 kilometri, realizată integral prin investiţie privată. Proiectul prevede şi realizarea unui acces rutier în lungime de 60 de metri liniari printr-un tunel pe sub pârtie, chiar la cota 1.700. La început, instalaţiile vor funcţiona cu energie electrică asigurată de generatoarele investitorilor. Noi ne-am angajat ca în cel mai scurt timp să asigurăm introducerea reţelei electrice, de aceea, de săptămâna viitoare, intră în linie dreaptă procedurile de expropriere pentru a deveni proprietarii drumului şi a putea introduce reţeaua electrică, în lungime totală de nouă kilometri”, ne-a declarat primarul Nicolae Sărdărescu.

Deplasare în Hotin, la împlinirea a 73 de ani de la mutarea temporară a administraţiei locale în Horezu

Încă o veste bună pentru locuitorii orăşelului-staţiune, dar şi pentru cei ai comunelor limitrofe este faptul că importantul producător de mezeluri Cris-Tim îşi extinde facilitatea de producţie inaugurată anul trecut chiar în parcul industrial din Treapt. Compania a cumpărat alte hale, în suprafaţă totală de 3.600 mp şi anunţă că face noi angajări pentru a mări structura de personal de la 100 de angajaţi, cât are în prezent, la 300. În prezent, parcul industrial Horezu a devenit al doilea cel mai atractiv din judeţ după cel de la Budeşti, lângă Râmnicu Vâlcea, dar are şanse mari să-l depăşească, în curând.

În altă ordine de idei, în perioada 19-21 noiembrie, o delegaţie a Primăriei şi Consiliului Local Horezu condusă de primarul Nicolae Sărdărescu va efectua o vizită în Hotin, oraş situat în zona Cernăuţi (Bucovina de Nord, regiune care în prezent aparţine de Ucraina). “Prilejul vizitei îl constituie împlinirea a 73 de ani de la momentul în care întreaga administraţie locală şi un număr mare de locuitori din regiunea Cernăuţi şi din Basarabia s-au mutat temporar la Horezu. Vorbim de perioada 1944-1945, atunci când contraofensiva sovietică împotriva puterilor centrale a impus mutarea la adăpost, în ţară, a arhivelor, funcţionarilor şi foarte multor locuitori din Bucovina de Nord şi Basarabia. Vrem să întărim această punte sufletească cu fraţii noştri de acolo, cu atât mai mult cu cât numeroase rude ale lor au ales în perioada celui de-al Doilea Război Mondial să rămână să locuiască aici, la noi, în Horezu şi comunele limitrofe”, a mai spus Nicolae Sărdărescu.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

10.11.2017 - 10:49Andrei:Felicitari

08.11.2017 - 20:54Gabi:In miniconcediu in Bucovina sub forma de concediu...

Pagina 1 din 1 (2 comentarii din 2)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...