Pe Scurt

Primarul Concioiu, planuri noi pentru dezvoltarea Guşoeniului

Nicolae Concioiu, primarul comunei Guşoeni, a înaintat o solicitare Ministerului Dezvoltării Regionale pentru renunţarea la construirea unui pod proiect aprobat de minister şi înlocuirea acestuia cu un proiect de modernizare a iluminatului stradal în valoare egală cu proiectul legat de pod.

“Despre ce este vorba: Calculele înaintate Guvernului pentru construcţia podului nu mai sunt actuale. Ele au fost aproximate după un proiect vechi al administraţiei care nu a putut fi dus la îndeplinire până acum din cauza finanţării. Între timp s-au schimbat soluţii tehnice de proiectare, se folosesc alte materiale de construcţie pentru acea zonă şi alte soluţii. Este posibil, dacă încheiem contractul pe aceste valori ulterior la proiectare şi construcţie să iasă un preţ mult mai mare, iar diferenţa să nu o putem suporta din bugetul local. De aceea am propus să renunţăm la pod, deocamdată, încercând să facem ale calcule pentru această lucrare şi alt proiect ca ulterior să găsim o sursă de finanţare şi am cerut Ministerului să ne aprobe în schimb un proiect de aceeaşi valoare, important pentru toată comunitatea şi care vizează modernizarea iluminatului stradal. Sperăm să găsim înţelegere la Minister şi să obţinem un aviz favorabil solicitării noastre”, spune primarul Concioiu.

Investeşte în învăţământ

Ediul a reuşit să obţină fonduri pentru două investiţii majore în comună. Administraţia din Guşoeni a arătat mereu atenţie copiilor din localitate şi a elaborat proiecte pentru a construi o grădiniţă nouă şi pentru a reabilita clădirea veche a şcolii gimnaziale.

Guvernul a aprobat şi va finanţa proiectul de construire a unei Grădiniţe noi şi va aloca maxim 1,334,884.88 RON pentru acest obiectiv (preţul final va fi stabilit în urma unei licitaţii), iar Şcoala Gimnazială, o clădire veche şi nemodernizată va fi reabilitată şi adusă la standarde moderne, lucrarea primind finanţare guvernamentală de maxim 621,660.95 RON.
Proiectele pentru obţinerea finanţării au fost întocmite de specialiştii din primăria Guşoeni, iar actuala administraţie are capacitatea de a lua toate avizele necesare şi de a întocmi documentaţia pentru încheierea contractului cu Ministerul într-un termen cât mai scurt!

Se forează primul puţ pentru alimentarea cu apă

În Guşoeni au început lucrările la primul din cele 5 puţuri de mare adâncime (250 metri) pentru alimentarea cu apă care vor fi construite în localitate. Acesta va fi exploatat în comun cu populaţia din comuna Creţeni.

“Cei din comuna Creţeni au probleme cu alimentarea cu apă care nu mai face faţă, nu a fost dimensionată pentru consumul actual. Am stabilit o colaborare. Noi, din Guşoeni, vom folosi staţia lor de epurare pentru canalizarea noastră, iar o parte din locuitorii comunei vecine Creţeni vor folosi alimentarea noastră cu apă. Este normal să ne ajutăm şi să ne înţelegem, să cooperăm şi să dezvoltăm proiecte comune. Acum proiectele comune sunt finanţate mai uşor şi prioritar”, spune Nicolae Concioiu, edilul comunei Guşoeni.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...