La Ţară

Drumuri de nivel european la Tomşani

În comuna vâlceană Tomşani administraţia se face ca la carte, graţie primarului Dumitru Pearcu şi a echipei de profesionişti pe care o conduce. Edil cu mare experienţă, Pearcu a înţeles că oamenii au nevoie de confort şi şi-a focalizat eforturile pe infrastructură.

Astfel, printr-un proiect de peste un milion de euro au fost sau sunt în proces de modernizare zece drumuri de interes local, peste 6 kilometri în total. Este vorba de Drumul Văilor, Uliţa Brutăriei, Măliniş, Lunca, Măcşoara Vale, Foleşti-Oteşani, Mestecăniş-Măldăreşti, Uliţa Balta Mare, Uliţa Cimitir din satul Tomşani şi Ototoci. “Este nevoie de drumuri bune într-o comună care se doreşte să fie europeană. În maximum un an se vor finaliza lucrările la toate cele zece drumuri”, ne-a spus primarul Dumitru Pearcu. Şi asfaltarea celor 6 kilometri nu este sigura investiţie importantă din Tomşani.

Prin PNDL II, în localitatea păstorită de Dumitru Pearcu se vor mai construi două poduri. Ministerul Dezvoltării a aprobat proiectul de construire a unui pod armat peste pârâul Bistriţa în punctul Boereasca – comunei Tomşani, fiindu-i alocate 2.327.535,79 lei pentru această investiţie – şi proiectul de construire a unui pod peste râul Bistriţa în punctul Chiceni, pe Drumul Comunal 133 – pentru acesta fiind alocaţi 3.532.564,00 lei. Ca o concluzie, unde există implicare, iar administraţia locală se mănâncă pe pâine, se şi reuşeşte!

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...