Eveniment

Vâlcean arestat preventiv pentru înşelăciune

Un bărbat din Râmnicu Vâlcea a fost arestat preventiv după ce a înfiinţat mai multe firme în numele cărora a achiziţionat bunuri fără a avea banii necesari în cont

Dorel Gheorghe Bişu este acuzat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, evaziune fiscală, folosirea cu rea credinţă a bunurilor sau creditului societăţii comerciale precum şi infracţiunea de exercitare a funcţiilor cu încălcarea dispoziţiilor legii referitoare la incompatibilitate prevăzute de legea societăţii comerciale. Magistraţii Tribunalului Vâlcea şi-au însuşit propunerea procurorilor şi au dispus arestarea preventivă a inculpatului pe o perioadă de 29 de zile.

16 societăţi comerciale prejudiciate

În perioada ianuarie-decembrie 2010, inculpatul Dorel Gheorghe Bişu, prin folosire de nume mincinoase, a indus în eroare reprezentanţii a 16 societăţi comerciale, achiziţionând de la aceştia mărfuri în valoare totală de aproximativ 801.376,45 lei, iar pentru acoperirea sumelor menţionate în facturile fiscale a emis cca. 43 de instrumente de plată, ştiind că nu are disponibilul necesar în cont pentru acoperirea sumelor înscrise pe acestea.

Totodată, în calitate de administrator de drept/de fapt a patru societăţi comerciale, în numele şi pe seama cărora a achiziţionat inculpatul nu a înregistrat în contabilitate un număr total de 36 de facturi fiscale emise de părţile vătămate în perioada ianuarie-decembrie 2010 şi nu a înregistrat veniturile realizate din valorificarea mărfurilor menţionate în facturile fiscale, sustrăgându-se astfel de la plata impozitului şi a taxei pe valoarea adăugată.

Prejudiciul cauzat bugetului consolidat al statului este în cuantum de 204.489 lei. Suspectul se află în prezent încarcerat la Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea, dar cercetările vor continua în acest caz. 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...