Administraţie

Ghene de gunoi cu cifru şi camere de supraveghere în Craiova

Ghenele de gunoi sunt monitorizate cu camere de supraveghere în unele zone din Craiova. Locatarii au apelat la această metodă şi au instalat la tomberoane inclusiv sisteme cu cifru pentru a urmări cine împrăştie gunoiul şi să-l dea pe mâna poliţiei.

Oamenii spun că le-a venit această idee pentru că ajunseseră să plătească facturi tot mai mari, din cauza că oricine aducea la ghenele lor tot feluri de lucruri. Imaginile sunt analizate, iar locatarii sunt hotărâţi să îi dea pe mâna poliţiei pe cei care împrăştie gunoiul. Sistemul a costat peste 30.000 de lei, iar o parte din sumă a fost suportată de locatari. Acum, fiecare intră în ţarcul respectiv pe baza unei cartele. ”Veneau toţi şi aduceau canapele, fotolii şi tot ce nu le mai trebuia pe acasă... Noi ajunsesem la 12 lei de persoană la plata gunoiului”, spune casiera asociaţiei de proprietari.

Imaginile sunt analizate zilnic de preşedintele asociaţiei, iar cei care împrăştie gunoiul vor ajunge direct pe mâna poliţiei. ”De exemplu, anul trecut aveam 8 metri cubi de gunoi, acum s-a ajuns la 11 metri cubi, ceea ce înseamnă 2.000 de lei pe care îi pierdem prin acest gunoi aruncat de alte persoane”, spune Dorel Belcea, preşedinte asociaţie.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...