Inedit

Afacere profitabilă în Vâlcea:

Căpşune de toamnă, 35 de lei kilogramul

Căpşunele de toamnă, o afacere pentru un olandez care le-a cultivat în şapte solarii şi acum le vinde în supermarketurile mari din Bucureşti, la preţul de 35 de lei kilogramul. Olandezul a trimis stolonii, iar de afacere se ocupă acum un tânăr din Vâlcea care administrează afacerea destul de profitabilă. Recoltează de trei ori pe săptămână câte o sută de kilograme, le ambalează şi le trimite în capitală. Producţia se va termina peste două săptămâni. În această toamnă a recoltat peste 10 tone de căpşune.

Ionuţ Vasile Nicolae, administratorul fermei de la Copăceni, din judeţul Vâlcea, povesteşte că este pentru prima dată când a încercat să cultive stolonii în solar. Deşi s-au investit foarte mulţi bani în aceste solarii şi în încălzirea lor, acum, când temperaturile au scăzut, preţul piperat îl ajută să facă profit. “Toate fructele în extrasezon au un preţ mult mai bun decât în sezon şi în sezon competiţia între producători este mult mai mare. Acum nu sunt mulţi producători.” “Este o investiţie foarte mare?” “Da, solariile te duc undeva la 25.000 de euro pe hectar”, spune administratorul.

Ca să ajungă la un supermarket mare, produsul trebuie să fie de calitate, spune administratorul fermei. Proprietarii vor ca anul viitor să dubleze suprafaţa de solarii cu căpşune.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...