Ultima Oră

Percheziţii în Vâlcea la persoane bănuite de fraude informatice

În această dimineaţă, poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate şi procurorii D.I.I.C.O.T. au efectuat 6 percheziţi, pe raza judeţului Vâlcea, la locuinţele mai multor persoane bănuite că vindeau bunuri fictive pe internet.

La data de 2 noiembrie a.c., poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Piteşti şi ai Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Vâlcea, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – B.T. Vâlcea, au efectuat 6 percheziţii domiciliare, pe raza judeţului Vâlcea, la locuinţele mai multor persoane bănuite de fraude informatice, fals informatic şi spălare a banilor.

Din cercetări au reieşit indicii că, în perioada noiembrie 2013 - mai 2014, pe raza municipiului Drăgăşani şi a localităţilor limitrofe, s-ar fi constituit un grup infracţional organizat, iniţiat de una dintre persoanele bănuite, un bărbat, de 31 de ani, din Drăgăşani.

La acest grup ar fi aderat alte persoane, unele dintre acestea având rolul de a deschide conturi bancare în Polonia şi România ce erau puse ulterior la dispoziţia membrilor grupării.

Victimele infracţiunilor ar fi fost determinate să vireze banii în aceste conturi în schimbul unor bunuri achiziţionate de pe internet, care însă nu existau.

Până în prezent, au fost identificate 15 persoane vătămate, prejudiciul fiind estimat la 93.700 de euro.

În urma percheziţiilor au fost ridicate mai multe telefoane, cartele SIM şi un laptop.

În cauză, urmează să fie puse în aplicare 7 mandate de aducere.

La activităţi au participat jandarmi din cadrul I.J.J. Vâlcea.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...