Special

Pasionat de maşini istorice: Are şapte exemplare, în care a investit 200.000 de lei

Două dintre ele, unicate, au apărut în câteva din secvenţele filmului Moromeţii 2, filmate în centrul vechi din Slatina, judeţul Olt

Are 75 de ani şi o mare pasiune pentru maşinile istorice. Are nu mai puţin de şapte camioane de armată, recondiţionate chiar de el. A investit în cele şapte maşini istorice 200.000 de lei.

Un Dodge fabricat în 1943 este preferatul lui Dinu Romano. Din cele şapte maşini istorice pentru care a construit două garaje la conacul de la Pleşoiu, judeţul Olt, aceasta îi e cea mai dragă. A cumpărat-o cu 13.000 de euro, însă a mai investit alte câteva mii de euro să o pună în funcţiune pentru că era în stare de degradare în momentul în care a cumpărat-o. În toate cele 7 maşini istorice a investit 200.000 de lei. "Pasiunea e veche, pasiunea rezidă din copilărie, pe vremea când eram la liceu, în vacanţe lucram la ateliere de reparaţii auto, unde am întâlnit maşini de genul acesta şi ca atare mi s-au fixat pe creier şi urmărindu-le le-am căutat să le fac", spune Dinu Romano, colecţionar.

După ce le-a recondiţionat, a postat mai multe poze pe reţelele sociale cu ele, moment în care au fost remarcate de producătorii filmului Moromeţii 2. Soţia colecţionarului e foarte mândră de pasiunea acestuia, chiar dacă a investit foarte mulţi bani în aceste maşini istorice. "Am un soţ model, nu bea, nu fumează, nu pierde nopţile, în schimb pierde... nu pierde, stă foarte mult timp cu aceste bijuterii. Preferă să stea nemâncat ca să repare la aceste maşini, care sunt pasiunea lui de-o viaţă. Una mi-a făcut-o mie cadou să mă plimb cu ea", spune Melania Romano, soţia colecţionarului.

Bărbatul însă nu vrea să se oprească doar la cele 7 maşini istorice. Vrea să-şi mai achiziţioneze şi altele şi nu vrea să renunţe la niciuna dintre cele colecţionate până acum.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...