Special

Artistul cu muzeu în propria curte din Milcov – Olt

Artistul plastic Cătălin Mihalache are un muzeu în aer liber, în propria curte din comuna Milcov de lângă Slatina, unde a ridicat statui amuzante. Printre ele se regăsesc Simona Halep, dar şi cântăreţul Smiley. Artistul şi-ar dori să facă în localitate un muzeu, însă nu are bani pentru mai multe lucrări şi nimeni nu îl susţine.

Statuile sunt realizate din beton, în mărime naturală, cu nisip din râul Olt, casa artistului fiind aproape de malul râului. În prezent, în curtea lui Mihalache din Milcov mai sunt statui ale unor pesonaje din desene animate, ale unor soldati şi o statuie înaltă de 4 metri reprezentând... Revelionul.

”Sunt statui de tipul om-animal şi sper ca ele să creeze amuzament, să descreţească frunţile celor care le privesc. Revelionul Dorinţelor este realizat din beton armat şi a fost finalizat în decurs de o lună. La realizarea statuii am folosit 15 saci cu ciment, a câte 50 de kilograme, şi aproape două tone de nisip. Am lucrat aproape o lună la realizarea Revelionului şi nu a fost deloc uşor. Mă chinuiam să aduc nisipul cu găleţile de la Olt până am primit o maşină de nisip. Apoi a fost greu şi pentru că trebuia să lucrez repede, să nu se întărească betonul înainte să îi dau forma dorită. Plus că trecătorii mă ironizau că nu am de lucru, fac statui în loc să muncesc pământul”, spune artistul.


În curtea artistului este Albă ca Zăpada, Simona Halep, dar şi Smiley. “Nu am bani să fac mai mult. Aş dori să fac un muzeu în comuna mea, dar nimeni nu mă susţine. Oamenii râd de lucrările mele, nici autorităţile nu mă susţin. Trăiesc de la o zi la alta din ce mai vând, mai fac caricaturi, dar câştig foarte puţin”, spune artistul.

A încercat să facă ceva pentru comunitate, dar… ”Am făcut-o pe Fecioara Maria la cimitir, aici, dar oamenii nu au apreciat. Râdeau. Voiam să mă ajute pentru că lucram cu o schelă improvizată şi aveam nevoie de ajutor, dar nimeni nu mă ajuta”, spune bărbatul.

Cătălin Mihalache a câştigat diferite premii la concursuri de caricatură din ţară şi străinătate şi este elev al maestrului Ştefan Popa Popas.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...