Special

Cadet pentru o zi la Colegiul Militar din Craiova

Cu ocazia sărbătoririi Zilei Armatei Române, în zilele de 27 şi 28 octombrie, la Colegiul Naţional Militar “Tudor Vladimirescu” din Craiova, s-a desfăşurat seria de acţiuni “Cadet pentru o zi”.

Colegiul Naţional Militar “Tudor Vladimirescu” a fost gazdă pentru 33 de elevi din clasa a VIII-a de la Colegiul Naţional “Fraţii Buzeşti” din Craiova, elevi selecţionaţi pe bază de voluntariat.

Pe parcursul celor două zile, elevii voluntari au avut posibilitatea să se familiarizeze cu activităţile desfăşurate într-o instituţie militară de învăţământ. Au participat la activităţile curente zilnice specifice şi au fost iniţiaţi în “tainele milităriei” în cadrul a 4 ateliere de lucru (instrucţie de front, instrucţia tragerii, instrucţie de specialitate – comunicaţii şi tabără militară).

În dimineaţa zilei de 28 octombrie activităţile au debutat cu organizarea unei întâlniri între tinerii cadeţi şi Mr. Warrant Officer Ryan Dickie din cadrul Brigăzii Multinaţionale SE din Craiova.

În continuare, elevii invitaţi s-au constituit în echipe concurente şi, plini de încredere, dorind să demonstreze ceea ce au învăţat în ziua petrecută în colegiu, luptând cu cronometrul, cu ţintele din teren, exersând legături telefonice (dar nu cele digitale) şi susţinuţi de o puternică galerie a elevilor din colegiu, au trecut linia de sosire cu speranţa şi dorinţa de a se clasifica cât mai bine şi a obţine binemeritata diplomă “Cadet pentru o zi”.

În finalul activităţii, “cadeţii” au împărtăşit bucuria unei experienţe deosebite, transmiţând mulţumirile lor şi, parte dintre ei, promisiunea că vor face tot posibilul pentru a deveni elevi ai Colegiului Naţional Militar “Tudor Vladimirescu”.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...