Administraţie

Universitatea Craiova a împlinit 70 de ani de la înfiinţare

Preşedintelui Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa a participat la manifestările organizate cu prilejul aniversării a 70 de ani de la înfiinţarea Universităţii din Craiova.

„Celebrarea a 70 de ani de învăţământ superior în Bănie ne oferă prilejul de a vorbi deschis despre excelenţă în educaţie, despre devotament şi dedicare, dar şi despre un parcurs academic remarcabil, care a purtat Universitatea din Craiova, peste obstacole şi neajunsuri, către recunoaşterea internaţională. Este momentul să ne amintim eforturile însemnate şi stăruinţele de care a fost nevoie pentru ca un vis frumos şi o dorinţă arzătoare, consfinţită acum 88 de ani prin votul craiovenilor reuniţi la Palatul Administrativ, să devină realitate în anul 1947, dar şi de cele care au urmat, pentru a transforma tânăra universitate în instituţia reputată de astăzi. Şapte decenii pot părea o perioadă scurtă, dacă ne uităm la transformările profunde pe care le-a parcurs Universitatea din Craiova – de la structura care, din cauza dificultăţilor, îşi începea activitatea cu o singură facultate la cea care, în prezent, oferă aproximativ 200 de programe pentru studii de licenţă şi master şi o bogată gamă de specializări doctorale, confirmându-şi vocaţia europeană”, a declarat Ion Prioteasa, preşedintele CJ Dolj. Acesta a felicitat conducerea Universităţii Craiova.

„Vă felicit pe dumneavoastră, domnule rector, domnule preşedinte al Senatului, echipa de conducere şi întregul corp profesoral, pentru modul onorant în care continuaţi această evoluţie impresionantă, prin preocuparea pentru asigurarea unui învăţământ superior de calitate, prin dezvoltarea şi modernizarea bazei materiale, prin stimularea demersurilor în sfera cercetării şi inovării. La ceas aniversar, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Dolj, vă rog să primiţi expresia respectului şi a deplinei noastre aprecieri, alături de sincere urări de putere de muncă şi succes în toate iniţiativele viitoare, asigurându-vă şi pentru viitor de susţinerea noastră şi deschiderea pentru colaborare. La mulţi ani!”, a mai spus Ion Prioteasa.

Elena Alexandru

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...