Sub Lupă

Percheziţii în Vâlcea la persoane bănuite de infracţiuni informatice şi economice

Joi dimineaţă, poliţiştii de combaterea criminalităţii organizate din Piteşti şi Vâlcea, sub coordonarea D.I.I.C.O.T., au descins la locuinţele unor persoane bănuite de infracţiuni informatice şi economice.

La data de 26 octombrie a.c., poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Piteşti şi ai Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Vâlcea, sub coordonarea D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Vâlcea, au efectuat 10 percheziţii domiciliare, în judeţele Vâlcea şi Olt. Sunt vizate persoane bănuite de comiterea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, fraudă informatică, fals informatic şi spălarea banilor.

Din cercetări a reieşit că aceştia ar fi postat pe internet anunţuri false, privind vânzarea de bunuri, fără ca acestea să există în realitate. Persoanele vătămate, fiind interesate de achiziţionarea bunurilor, virau banii într-un cont creat de membrii grupării, însă produsele nu ajungeau niciodată la destinaţie.

Până în prezent, au fost identificate peste 50 de persoane vătămate. Prejudiciul este estimat la 35.000 de euro.

În cauză, au fost puse în aplicare 12 mandate de aducere, persoanele bănuite fiind conduse la sediul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Vâlcea, la audieri.

În urma percheziţiilor au fost ridicate mai multe laptopuri, telefoane, tablete, echipamente tehnice, înscrisuri şi 1.150 de euro.

Una dintre cele 9 persoanele bănuite a fost reţinută pentru 24 de ore, ceilalţi fiind cercetaţi în stare de libertate.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...