Inedit

“Aventura cu balonul”, la Slatina-Olt

Primăria municipiului Slatina anunţă organizarea unui eveniment inedit în peisajul autohton, respectiv lansarea unei noi forme de turism. Mai exact, este vorba despre ”Aventura cu balonul”, ce constă în ridicarea din punct fix a unui balon cu aer cald, acţiune ce va avea loc vineri, 27 octombrie.

Acţiunea se derulează în cadrul unui proiect ce vizează crearea unui nou produs turistic, şi anume balonul cu aer cald, prea puţin cunoscut în zona transfrontalieră România-Bulgaria, dar se urmăreşte şi implicarea tuturor factorilor interesaţi în dezvoltarea turismului în această zonă. De asemenea, unul dintre scopurile proiectului vizează crearea de oferte turistice comune transfrontaliere în privinţa călătoriilor cu balonul cu aer cald.

Proiectul este derulat în perioada februarie 2016 - februarie 2018 de Asociaţia Română pentru Industrie Electronică şi Software – Filiala Oltenia, în parteneriat cu Agenţia de Dezvoltare Regională şi Centrul de Afaceri (ARDBC) din Vidin (partener lider) şi Agenţia de Dezvoltare Regională şi Centrul de Afaceri 2000 Montana. De menţionat că proiectul menţionat este finanţat în cadrul Programului Interreg V-A România-Bulgaria 2014-2020, Axa prioritară nr. 2 „O regiune verde”, Obiectivul specific 2.1 „Îmbunătăţirea utilizării durabile a patrimoniului şi a resurselor naturale şi a patrimoniului cultural”.

În cadrul acestui proiect, sunt organizate gratuit o serie de ridicări ancorate de la punct fix ale balonului cu aer cald, acţiuni ce au loc în mai multe localităţi din zona transfrontalieră România-Bulgaria. Persoanele interesate de această nouă formă de turism ce se doreşte a fi implementată în zona vizată de proiect, indiferent că sunt persoane fizice sau juridice (agenţii de turism, hotelieri, instituţii publice, firme sau ONG-uri interesate de dezvoltarea turismului), sunt aşteptate în parcarea de lângă Stadionul Municipal ”1 Mai” din Slatina în ziua de vineri – 27 octombrie, începând cu ora 08.00, pentru a participa GRATUIT la derularea efectivă a evenimentului de ridicare ancorată de la punct fix a balonului cu aer cald.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...