Politică

Mesajul senatorului PNL Romulus Bulacu de Ziua Armatei Române

25 Octombrie constituie amintirea unei zile de împlinire naţională, ziua când armata română şi-a îndeplinit menirea firească. Devenită simbol al tuturor bătăliilor şi eroilor neamului românesc, această dată a rămas întipărită în sufletele românilor ca ziua în care ţara îşi sărbătoreşte Armata şi pe cei care au fost sau sunt în slujba ei. Data de 25 octombrie este un prilej de a omagia faptele eroilor şi de a lăuda curajul ostaşilor noştri.

Am fost în acest an, cu ocazia Zilei Veteranilor, pe 29 aprilie, în comuna Frânceşti, din judeţul Vâlcea, unde am stat de vorbă cu Ţîncu Alexandru unul dintre ultimii veterani ai celui de-al doilea Război Mondial care mai trăiesc în judeţul Vâlcea. Deşi i-a fost greu, mi-a vorbit cu multă însufleţire despre ce s-a întâmplat pe front, acolo unde a luptat, în zona Ardealului. La cei 95 de ani, domnul Ţîncu poartă în el taina credinţei şi a devotamentului. Ascultându-i poveştile de război, vă mărturisesc că am trăit un sentiment de neputinţă. Câte sacrificii au făcut aceşti Oameni pentru noi, iar noi am oferit atât puţin.
Astăzi militarii noştri, deşi o forţă profesionalizată, nu au echipamente atât de performante pe cât şi-ar dori. Din decenţă, devotament şi credinţă, nu se plâng. Îşi asumă să se descurce cu ceea ce au, fiind consideraţi la nivelul NATO printre cei mai performanţi soldaţi în raport cu logistica de care beneficiază.
Cred că pentru noi această dată trebuie să fie un angajament. Acela că susţinem, fără certuri şi tensiuni, programul de modernizare a Armatei, în urma alocării a 2% din PIB. Parafrazându-l pe John Kennedy, cred că la acest ceas aniversar ar trebui să ne întrebăm nu ce poate face Armata română pentru ţară, ci mai degrabă ce poate face ţara pentru ea?
Până vom oferi un răspuns pe măsura greutăţii acestei întrebări, eroilor neamului şi veteranilor de război, care au înfruntat gloanţele şi greutăţile războiului, le aducem un solemn omagiu. Celor care şi-au dat viaţa pentru libertatea şi integritatea României le transmitem, de peste timp, recunoştinţă veşnică din partea generaţiilor de azi, a noastră, a tuturor!

La mulţi ani, Armatei Române!

- Romulus BULACU, senator PNL de Vâlcea

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...