Actualitate

Hellvig, susţinut de primarii PNL Vâlcea pentru un mandat în Parlament

Primarii vâlceni îşi doresc ca ministrul Eduard Hellvig să candideze în judeţul Vâlcea pentru alegerile parlamentare

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Eduard Hellvig, a venit în judeţul Vâlcea pentru a avea o serie de întâlniri politice şi administrative cu colegii liberali şi cu primarii din nordul şi vestul judeţului.

La întâlnire au participat deputatul social democrat Aurel Vlădoiu şi primarul municipiului Râmnicu Vâlcea, Emilian Frâncu.

Împreună cu secretarul de stat Adrănel Cotescu, ministrul Hellvig a încercat să inventarieze problemele pe care primarii vâlceni le au cu plăţile restante din cadrul programelor de investiţii din subordinea Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului. Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului le-a dezvăluit primarilor vâlceni că analizează posibilitatea de a candida pentru un post de deputat în judeţul Vâlcea datorită relaţiei de prietenie pe care o are cu deputatul Cristian Buican. Drept urmare, Hellvig nu a ratat ocazia să le facă primarilor promisiunea că îi va sprijini.

MDRT va aloca sumele restante pentru HG 577 şi Ordonanţa 7

Acesta le-a transmis primarilor că la iniţiativa preşedintelui PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican, Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului a locat şi va continua să aloce sumele restante pentru lucrările executate pe HG. 577 şi Ordonanţa 7, în limita fondurilor disponibile. Mai mult decât atât, ministrul Eduard Hellvig le-a transmis primarilor vâlceni că, după ce va plăti sumele restante pe cele două programe guvernamentale, va iniţia un nou program investiţional (în care va continua şi proiectele prioritare existente), pentru localităţile mai mici de 40.000 de locuitori care va finanţa exclusiv lucrări de infrastructură ce ţin de drumuri, canalizare, apă şi dispensare medicale, renunţând totodată la terenuri de sport în pantă sau parcuri şi bazinele olimpice în localităţi rurale.

Deputatul Cristian Buican consideră că această iniţiativă a ministrului Dezvoltării Regionale şi Turismului este una benefică şi necesară, principala problemă a localităţilor rurale şi a celor urbane (cu excepţia municipiilor) din judeţul Vâlcea fiind lipsa infrastructurii de apă, canalizare şi drumuri.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...