Special

“Campionat de şah” organizat de elevii claselor a IX-a de la Colegiul Naţional Militar “Tudor Vladimirescu”

În cadrul săptămânii “Şcoala altfel” activitatea “Să ştii mai multe, să fii mai bun!” a avut ca obiectiv selecţia elevilor pentru performanţă.

La competiţia sportivă s-au înscris 27 elevi. Jocurile au fost derulate stil turneu, fiecare cu fiecare, iar clasamentul final a fost următorul:
Locul I – Ionel Marciuc - IX D
Locul al II-lea - Eduard Maria - IXC
Locul al III-lea - Raul Pop - IX E
Menţiune – Adrian Puncioiu –IX A.

În viziunea câştigătorului, “Şahul este un joc de o complexitate deosebită, care, spre deosebire de orice alt joc, are ca rol dezvoltarea intelectului şi a gândirii logice, nu cea a fizicului. Acest joc satisface prin puterea gândirii nevoia umană de competiţie. Personal, consider că acest joc - şahul - este activitatea ideală pentru un elev al unui colegiu militar care caută mereu o cale spre ascensiunea intelectuală. Joc şah de când eram mic, fără să particip, însă, la vreun concurs, dar acest sport al minţii a ajuns, cu timpul, o parte a cotidianului meu. Şahul este un mod de viaţă, o stare sufletească!”

La activitate au participat profesorii: Cornelia Cune, Mihaela Notreţu, Corina Ionescu, Corina Mitrulescu, Gabriela Truţă şi Marinel Dorobanţu.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...