Politică

Organizaţiile din Oltenia, funcţii importante în conducerea naţională a TNL

Competiţie foarte strânsă şi încinsă pentru preşedinţia tinerilor liberali din România, braşoveanca Mara Mareş impunându-se în urma celui de-al doilea tur de scrutin în faţa “veteranului” Radu Surugiu

Deputatul PNL de Braşov Mara Mareş este noul preşedinte al TNL la nivel naţional după Congresul desfăşurat duminică, 22 octombrie, la Palatul Parlamentului. Făgărăşeanca s-a impus după cel de-al doilea tur de scrutin (plus repetate constestaţii şi renumărări ale voturilor până seara, târziu), în care a fost preferată de 545 delegaţi, în timp ce Radu Surugiu a obţinut doar 496 voturi.

De remarcat este faptul că Mara Mareş a fost foarte aproape, la aproximativ 30 de voturi, să câştige confruntarea chiar din primul tur, în care a obţinut 513 voturi, Radu Surugiu 349, iar Glad Varga 212. După încheierea primului tur, arădeanul Glad Varga şi-a anunţat susţinerea pentru Surugiu în turul secund, însă îndemnul adresat susţinătorilor săi nu a fost suficient pentru a răsturna situaţia.

Trei posturi de vicepreşedinte şi unul de membru în Comisia de Regulamente şi Arbitraj

Şi alegerile pentru noul Birou Politic Naţional al tinerilor liberali au înregistrat o concurenţă semnificativă. Organizaţiile liberale de tineret din Oltenia au obţinut posturi importante în Biroul Politic Naţional. Preşedinţii organizaţiilor vâlceană şi mehedinţeană, Alexandru Părduţ, respectiv Alexandru Marcoci, au fost aleşi vicepreşedinţi, în prima şedinţă de birou valid urmând a fi stabilite şi departamentele pe care le vor coordona. Doru Câplea, preşedintele organizaţiei doljene, a fost ales vicepreşedinte – coordonator pentru regiunea Oltenia, iar vicepreşedintele TNL Vâlcea Dragoş Sitaru – membru în Comisia Naţională de Regulamente şi Arbitraj. Cele mai numeroase delegaţii din Oltenia au fost cele ale TNL Dolj (28) şi TNL Vâlcea (25).
Întreg calendarul de alegeri interne ale tinerilor liberali a creat imaginea unei competiţii vii, cu multe figuri politice proaspete şi interesante propuse opiniei publice şi membrilor PNL. Urmărim cu interes evoluţiile acestora în continuare, cu atât mai mult cu cât mandatul de doi ani al aleşilor este suprapus cu o perioadă în care vor trebui să muncească din greu pentru a readuce PNL pe primul plan în opţiunile unui electorat ce aşteaptă transformări radicale în modul de a se face politică.
Foto: Prima şedinţă a noii conduceri a TNL România, Alba Iulia, 11 noiembrie 2017

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...