Actualitate

Grădiniţă cu program prelungit, construită la Brezoi în cadrul PNDL II

Din aceeaşi sursă, primăria va dota cu mobilier şi echipamente noi şi laboratoarele liceului, iar cu fonduri de la bugetul local începe anveloparea încă unui bloc

Cele mai consistente investiţii ale administraţiei publice din Brezoi în infrastructura şcolară vor fi finanţate, în perioada următoare, cu fonduri alocate de Ministerul Dezvoltării prin PNDL-2. Toate cele trei proiecte prevăd modernizarea infrastructurii de învăţământ în oraşul Brezoi. Primarul Robert Schell aşteaptă cu optimism şi PNDL III, dar administraţia pe care o conduce derulează proiecte şi din bugetul local şi lucrează şi la proiecte cu finanţare europeană.

“Am obţinut aprobarea finanţării în cadrul PNDL II pentru construirea unei grădiniţe cu program prelungit, cu o valoare estimativă de 2,84 milioane de lei, reabilitarea completă şi dotarea Şcolii Valea lui Stan, dotarea cu aparatură şi mobilier a laboratoarelor de la liceu în valoare de aproximativ 1,4 milioane de lei şi cu echipamente de supraveghere video a tuturor şcolilor, pentru acestea din urmă sumele estimative fiind ceva mai mici. Sunt peste 40 de solicitări pentru grădiniţa cu program prelungit, proiectul gândit de noi fiind unul cu două grupe cu program prelungit şi două grupe cu program normal. Toate aceste proiecte ne-au fost aprobate spre finanţare. Un proiect care a făcut şi el obiectul unei cereri de finanţare de la Ministerul Dezvoltării, dar care nu a fost aprobat, prevedea reabilitarea termică a primăriei. Pentru el vom reface documentaţia pentru a solicita finanţare din fonduri europene. Cât de curând vom începe, cu bani de la bugetul local, şi lucrările pentru anveloparea încă unui bloc”, a declarat Robert Schell.

Donare de sânge, joi, 26 octombrie, la Spitalul orăşenesc

Primarul din Brezoi continuă şi eforturile de popularizare a acţiunilor întreprinse pe linia asigurării sănătăţii publice. “Joi, 26 octombrie, la Spitalul orăşenesc Brezoi, va avea loc o acţiune de donare de sânge organizată de centrul judeţean de transfuzii. La ultima acţiune de acest gen au participat peste 50 de persoane. Sper că şi de data aceasta brezoienii vor da dovadă de spirit civic şi vor dona sânge în număr cât mai mare. Donatorii beneficiază de şapte tichete de masă, o zi liberă de la serviciu şi un set de analize gratuite eliberate după donarea sângelui. În urmă cu două săptămâni, a demarat în Brezoi şi o altă acţiune importantă, pe linia sănătăţii publice, în parteneriat cu asociatia Vier Photen din Bucureşti. În incinta stadionului din localitate s-au sterilizat gratuit câini şi pisici. Sterilizarea s-a efectuat de către echipe de medici veterinari, timp de două săptămâni, acţiunea având drept scop, pe termen scurt şi mediu, reducerea numărului de câini fără stăpân prin împiedicarea înmulţirii necontrolate a acestora. Pentru cei care nu au dispus de un mijloc de transport, medicii s-au deplasat la domiciliul lor, inclusiv în satele aparţinătoare oraşului”, a mai spus edilul din oraşul de la poalele Ţurţudanului.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...