Special

Festivalul Zaibărului din oraşul lui Nea Mărin

Festivalul Zaibărului a ajuns la cea de X-a ediţie în oraşul lui Nea Mărin. Festivalul a început în faţa Casei Memoriale Amza Pellea. Primul zaibăr al anului a fost sfinţit după ce acolo a ajuns carul alegoric plin cu tineri îmbrăcaţi în costume populare. Butoiul cu preţioasa licoare a fost apoi urcat în car şi alaiul a pornit spre centrul oraşului. Cel mai bun zaibăr a fost premiat.

Carul alegoric în care se aflau fetele îmbrăcate în costume populare a sosit la ora 10.00 la casa memorială a merelui actor, de unde a luat butoiul cu zaibărul sfinţit de doi preoţi. În centrul oraşului a început petrecerea, care a debutat cu concursul cel mai bun zaibăr. "E un vin foarte bun de la noi, de la Băileşti. Am fost vecin cu domnul Amza Pellea. El ne distra la sărbătorile de Anul Nou", spune un localnic.

Primarul e bucuros că producţia de zaibăr a fost una foarte bună. “Cum a fost producţia?” “Mult mai bună ca în anii trecuţi, am scăpat de brumă şi de grauri. Sper ca producătorii noştri azi să arate cel mai bun produs valută forte”, a declarat Costel Pistriţu, primar Băileşti.

Din anul 2009, Zaibărul de Băileşti este marcă înregistrată la Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...