Actualitate

Mihai Bălan, manager general la Oltchim până în 2013

Directorul general al CET Govora SA a preluat frâiele combinatului chimic vâlcean

După eşecul negocierilor cu „investitorul strategic” Dan Diaconescu, premierul Victor Ponta a dat undă verde programului de salvare a Combinatului Oltchim Rm. Vâlcea. Primul pas s-a realizat luni, 01 octombrie, când secretarul de stat de la Ministerul Economiei, Rodin Traicu, a sosit la Râmnicu Vâlcea pentru realizarea procedurii de numire a dr. ing. Mihai Bălan în funcţia de manager general după obţinerea mandatului din partea Adunării Generale a Acţionarilor. Noul manager s-a angajat ca până la data de 12 octombrie să definitiveze întreaga echipă managerială şi să prezinte planul de relansare a activităţii prin repornirea etapizată a instalaţiilor din cadrul Oltchim într-un timp cât mai scurt, în condiţiile menţinerii integrale a locurilor de muncă pe toată perioada în care combinatul se va afla în administrare specială.
Conform calendarului întocmit de guvernanţi, în cursul zilei de astăzi, Ministerul Muncii va trece la aplicarea măsurilor privind plata ajutoarelor sociale de urgenţă în valoare de 1.400 lei către fiecare angajat care are salariul mai mic decât salariul mediu pe economie şi care nu şi-a primit drepturile băneşti timp de 2-3 luni.

Întâlnire cu creditorii

Ministrul Finanţelor, Florin Georgescu, va avea astăzi o serie de întâlniri cu principalii creditori, AVAS, Electrica, Salrom, BCR, CEC şi Banca Transilvania, în vederea notificării acestora pentru neînceperea executării silite şi eşalonării datoriilor. În acelaşi cadru al discuţiilor urmează să se inventarieze creanţele, activele care ar putea fi revendicate, precum şi identificarea activelor neutilizate ce pot fi vândute sau transferate. Administrarea specială a Oltchim nu se va asigura numai de către stat, un rol important urmând să-l deţină şi cele trei Bănci, dar şi Electrica SA. Creanţele deţinute de AVAS şi Electrica SA la combinatul chimic din Râmnicu Vâlcea însumează aproximativ 400 milioane euro.


DD, investitor de mucava

Autorităţile judeţene susţin că se aşteptau ca oferta lui Dan Diaconescu să se dovedească o cacealma ieftină, motiv pentru care au insistat pe parcursul ultimelor 10 zile pentru adoptarea unui alt plan de măsuri pentru Oltchim SA. “Era de aşteptat ca privatizarea intoxicată de un investitor de mucava să eşueze. De la început am intuit că lucrurile nu evoluează bine şi tocmai de aceea, încă de la instaurarea noului Guvern, am menţinut permanent legătura cu primul ministru Victor Ponta, căruia i-am propus şi varianta care se derulează în aceste zile. Abia acum cred că suntem pe drumul cel bun”, a precizat de la Vâlcea, preşedintele Consiliului Judeţean, Ion Cîlea.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...