Administraţie

Containere îngropate, un proiect în valoare de 7,5 milioane de euro

Preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa, a semnat, la sfârşitul acestei săptămâni, contractul cu asocierea de firme care va amenaja şi echipa platformele pentru containere îngropate destinate colectării deşeurilor în municipiul Craiova şi va furniza utilajele necesare gestionării acestora.

Potrivit preşedintelui CJ Dolj, Ion Prioteasa, investiţia, cu o valoare totală de 7,5 milioane de euro, reprezintă componenta care va definitiva Sistemul de management integrat al deşeurilor, realizat în cadrul celui mai complex proiect cu finanţare europeană al administraţiei judeţene.
„Am depăşit o provocare importantă în cadrul demersului nostru finanţat cu aproape 54 de milioane de euro din fonduri europene şi avem un câştigător al licitaţiei publice pentru furnizarea şi montarea containerelor îngropate, cu care am semnat contractul în aceste zile. Ne aflăm, aşadar, aproape de momentul începerii investiţiei care vine să completeze sistemul de gestionare a deşeurilor la nivel judeţean, o investiţie care, de data aceasta, este destinată în exclusivitate municipiului Craiova. Vorbim despre o componentă complexă şi importantă din proiectul cu finanţare europeană, un contract care include achiziţii şi lucrări a căror valoare cumulată se ridică la 7,5 milioane de euro. Asocierea de firme căreia i-a fost atribuit va trebui să proiecteze şi să amenajeze, în Craiova, aproape 440 de platforme, pe care va instala un număr total de aproximativ 760 de containere îngropate, destinate zonelor cu blocuri din municipiu. În acelaşi timp, vor fi livrate 15 utilaje speciale, de diferite tipuri şi capacităţi, pentru diversele operaţiuni pe care le presupune gestionarea acestei noi reţele, de la ridicarea şi transportarea deşeurilor la curăţarea containerelor", a spus Ion Prioteasa.

Beneficiile pe care le aduce noul sistem sunt multiple, în primul rând pentru că el va înlocui actualele platforme supraterane, ceea ce înseamnă o îmbunătăţire a gradului de salubritate, dar şi un avantaj din punct de vedere estetic. În al doilea rând, prin montarea acestor recipiente diferenţiate, se creează condiţiile pentru valorificarea deşeurilor reciclabile, întrucât obiectele din sticlă, metal, plastic, hârtie şi carton vor fi colectate separat de resturile menajere.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...