Politică

Cristian Buican: “E oficial, PSD recunoaşte că a păcălit românii”

Anunţul oficial al Ministerului de Finanţe privind trecerea contribuţiilor de la angajator la angajat şi introducerea unei taxe de solidaritate a angajatorului de 2% de la 1 ianuarie 2018 reprezintă recunoaşterea oficială a faptului că PSD a păcălit românii, atât în timpul campaniei electorale de anul trecut, cât şi la adoptarea Legii salarizării unitare din acest an. Trecerea contribuţiilor de la angajator, exclusiv în sarcina angajaţilor, afectează, atât angajaţii din mediul privat, cât şi pe bugetari. Dacă prin această măsură PSD obligă pe toţi cei 3,7 milioane de români, angajaţi în privat, să îşi renegocieze contractele, pentru bugetari această măsură se traduce prin anularea creşterilor de 25% a salariilor prevăzută în Legea salarizării unitare. Mai mult decât atât, reprezentanţii PSD se fac că uită şi de promisiunea privind scăderea impozitului pe venit la 0 a salariilor sub 2.000 de lei, una din cele mai repetate promisiuni electorale din toamna anului trecut, care le-a adus simpatia a sute de mii de oameni.

Preşedintele PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican, consideră că asistăm la cea mai mare păcăleală electorală pusă la cale de un partid politic în ultimii 28 de ani. Mai mult decât atât, parlamentarul liberal este de părere că, prin aceste măsuri, reprezentanţii PSD recunosc că nu există resursele financiare necesare pentru acoperirea promisiunilor electorale cu care au câştigat alegerile şi îşi recunosc falimentul guvernamental.

Deputatul Cristian Buican atrage atenţia asupra faptului că trecerea contribuţiilor de la angajator la angajat va avea efecte perverse pentru cei din mediul privat, 3,7 milioane de cetăţeni fiind obligaţi prin această măsură să îşi renegocieze salariile. Parlamentarul liberal consideră că o parte dintre aceştia se vor trezi fie cu salariile nete micşorate, fie îşi vor pierde locul de muncă; reprezentanţii marilor companii considerând acest moment oportun pentru o restructurare a costurilor salariale.

“Cinismul celor de la PSD-ALDE înregistrează, în fiecare săptămână, noi culmi nebănuite. După ce au promis majorarea salariilor bugetarilor cu 25% de la 1 ianuarie 2018, acum, când văd că nu au banii necesari, vin cu această bazaconie privind trecerea contribuţiilor de la angajat la angajator. Pe cei din privat, 3,7 milioane de angajaţi, îi obligă să îşi renegocieze contractele de muncă, doar pentru a instaura în rândul lor un sentiment de nesiguranţă şi frică. Personal, eu cred că ei urmăresc bulversarea pieţii muncii din România şi inducerea unui sentiment de nesiguranţă în rândul tuturor angajaţilor români, pentru a-i putea manipula mai uşor. Aşa sunt cei de la PSD învăţaţi să conducă, prin instaurarea fricii, a nesiguranţei zilei de mâine şi sărăcirea constantă a populaţiei. Sunt pur şi simplu mitomani, iar nesimţirea a ajuns la cote nemaiîntâlnite. Mediul privat l-au bulversat total, instituţiile statului sunt subfinanţate, au păcălit bugetarii, bagă frica în angajaţii din privat, preţurile cresc, utilităţile cresc, avem cel mai scăzut nivel al investiţiilor publice din ultimii 10 ani, datoria publică a crescut şi ei mint cu neruşinare. Asta e guvernarea PSD-ALDE, minciună, demagogie, haos şi nesiguranţă”, a declarat preşedintele PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...