Sub Lupă

Grădiniţa groazei de la Piria - Dolj

22 de copii de la grădiniţa şi şcoala dintr-un sat doljean merg în continuare la unităţile de învăţământ şi se expun la un real pericol, deşi inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică Dolj le-au suspendat activitatea. În urmă cu trei săptămâni au venit în control, iar ce au găsit aici i-a îngrozit: ferestre fără geamuri, încăperi ai căror pereţi sunt scorojiţi, toate fără uşi şi geamuri, iar acoperişul clădirii este deteriorat. Mai mult decât atât, aici nu există apă potabilă.

Condiţiile în care învaţă cei 22 de copii de la şcoala şi grădiniţa din Piria, sat ce aparţine comunei Argetoaia, sunt groaznice. De pe ziduri cade tencuiala, nu au apă potabilă, ferestrele nu au geamuri, iar băile nu au uşi şi ferestre. Pentru asta, inspectorii DSP Dolj au suspendat activitatea, dar surpriză... conducerea instituţiei a continuat să îi cheme pe copii la şcoală şi la grădiniţă. "Noi nu avem alt spaţiu în altă locaţie să îi mutăm şi aşa cum i-aţi văzut sunt copii foarte mici, iar distanţa este foarte mare, sunt 10 kilometri până la şcoala din centru", a declarat, Elena Puiu, directorul adjunct al grădiniţei.

Părinţii şi localnicii sunt îngroziţi şi ei de condiţiile în care învaţă micuţii. Pentru că au deschis unitatea, DSP Dolj îi va amenda. Inspectorii DSP Dolj au suspendat în aceste zile şi activitatea unei grădiniţe din Craiova pentru că nu are intrare separată în blocul unde funcţionează.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...