Eveniment

Registratorul medical al spitalului, trimis în judecată pentru trafic de influenţă

Ofiţerii de poliţie judiciară ai Direcţiei Generale Anticorupţie (D.G.A.) – Serviciul Judeţean Anticorupţie (S.J.A.) Dolj au dispus trimiterea în judecată, sub control judiciar, a registratorului medical în cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova la data faptei, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă.

"În fapt, la data de 12.04.2017, la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj, a fost înregistrat denunţul unei persoane prin care arăta că, în vara anului 2013, i-a remis numitei V.F. suma de 2.900 euro pentru a-şi trafica influenţa asupra unor funcţionari din cadrul instituţiei în care îşi desfăşura activitatea, pentru ca soţia sa să fie angajată pe un post de asistent medical în cadrul aceluiaşi spital. Întrucât, până în cursul lunii martie 2017, persoana nu a fost angajată pe postul dorit, denunţătorul i-a solicitat inculpatei V.F. restituirea sumei de 2.900 euro, aspect confirmat de către aceasta printr-un angajament scris, datat şi semnat personal, plata urmând să se efectueze în două tranşe. Întrucât inculpata nu şi-a onorat promisiunea, denunţătorul a sesizat aceste aspecte organelor de cercetare penală", se arată într-un comunicat al DGA.

În luna septembrie 2017, au fost scoase la concurs mai multe posturi de asistent medical la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova, iar angajata spitalului a promis că, în contul sumei de 2.900 euro, la care s-ar fi adăugat cel mult 1.000 euro, va interveni pe lângă persoane cu funcţii de decizie în cadrul instituţiei spitaliceşti în scopul menţionat. În urma concursului, soţia denunţătorului a fost declarată “respins”.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...