Special

Staţiunea de la Dăbuleni a mărit producţia de cartof dulce din Coreea

Coreenii i-au învăţat pe oltenii din patria lubeniţelor să cultive cartofi dulci. Producţia a depăşit anul acesta 20 de tone la hectar. Cartoful dulce din Coreea a fost aclimatizat în urmă cu patru ani pe terenul Staţiunii de Cercetare din Dăbuleni, iar producţia depăşeşte anul acesta 20 de tone la hectar. Leguma minune se vinde bine şi are numeroase beneficii pentru sănătate. La Staţiunea de Cercetare din Dăbuleni au fost invitaţii astăzi fermierii să cumpere cartofii dulci şi să îi planteze. Tot mai mulţi agricultori sunt interesaţi să facă profit şi vor să încerce să cultive leguma minune din Coreea.

Astăzi a început recoltarea cartofului dulce, iar inginerii de la Staţiunea de Cercetare din Dăbuleni, judeţul Dolj, preconizează că vor scoate peste 20 de tone la hectar. Anul acesta au cultivat cartof dulce pe o suprafaţă de 2,5 hectare. "An de an ne extindem. Anul acesta avem 2,5 hectare de cartof dulce, producţia se prezintă destul de bine. Din experienţele recoltate ne-am făcut un calcul şi iese la 20 de tone", spune Gheorghe Coteţ, inginer Staţiunea Dăbuleni.

Fermierii prezenţi azi la Dăbuleni care au ajutat şi la recoltat susţin că sunt tentaţi să cultive pe viitor cartof dulce. Mai ales că au aflat că este foarte profitabil faţă de cartoful plantat la noi. Azi, angajatele staţiunii au pregătit mai multe bănătăţi din cartof dulce. Secretul delicateselor este că nu se mai foloseşte zahăr. "Am fiert cartof dulce din mai multe soiuri, am pregătit o cremă tot din cartof dulce fără zahăr, cu puţină smântână şi unt. Şi apoi am asamblat practic tarta", a declarat Adriana Ciucă, angajată Staţiunea Dăbuleni.

Cartoful dulce a fost cultivat pentru prima oară în anul 2013 la staţiunea de la Dăbuleni pe o suprafaţă de un hectar. Acesta a fost vândut până acum în două supermarketuri mari din ţară, la preţul de 7 lei kilogramul.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...