Politică

Paul Stănescu, nominalizat să preia conducerea Ministerului Dezvoltării

PSD iese rezonabil din noua criză politică. ALDE, nu prea. Constantin Rădulescu: “Continuăm «Programul Naţional de Dezvoltare Locală» şi vom avea şi rectificare bugetară!”

După o zi de joi foarte complicată din punct de vedere decizional la nivel naţional, conducerile filialelor din Oltenia ale PSD au demonstrat încă o dată pragmatism, dar şi echilibru politic. Nominalizările în fruntea ministerelor de la conducerea cărora au demisionat Sevil Shhaideh, Rovana Plumb şi Răzvan Cuc păstrează configuraţia stabilită de principiu la preluarea Puterii. Intacte rămânând şi speranţele judeţelor din regiune că investiţiile guvernamentale în zonă, în special cele din cadrul PNDL, nu vor înregistra obstacole la nivel de Guvern.

“Partidul nostru va şti să depăşească aceste momente complicate, pentru că în guvernare nu este vorba despre persoane, ci este vorba despre ţară.
Apreciez atât persoanele, cât şi munca depusă de cei trei miniştrii demisionari, însă ştiu că PSD va găsi, prin intermediul organismelor statutare, cele mai bune resurse, astfel încât să continue implementarea programului de guvernare.
Avem programe în curs de derulare, cum este Programul Naţional de Dezvoltare Locală, şi în scurt timp vom avea şi o rectificare bugetară, care se va face în sprijinul oamenilor şi al administraţiilor locale, primăriilor şi consiliilor judeţene”, declară Constantin Rădulescu, preşedinte al PSD Vâlcea şi al Consiliului Judeţean Vâlcea, în contextul îngrijorărilor generate în spaţiul public de recentele tensiuni din cadrul conducerii naţionale a social-democraţilor.

Tudose: “Noi am făcut ce a trebuit în zona noastră”

Până la urmă, criza internă din PSD nu afectează foarte mult capacitatea filialelor din Oltenia de a-şi susţine interesele administrative ale comunităţilor pe care le reprezintă. În urma demisiei de joi, 12 octombrie, a vicepremierului Sevil Shhaideh, nominalizarea în fruntea Ministerului Dezvoltării a lui Paul Stănescu este o veste bună spre foarte bună chiar şi pentru judeţul Vâlcea. În urmă cu trei ani, şeful PSD Olt a fost cel care a coordonat, din partea conducerii naţionale, Conferinţa Judeţeană a PSD Vâlcea din august 2015, în urma căruia actualul preşedinte al CJ Vâlcea a fost ales liderul social-democraţilor din judeţ.
În ce priveşte Ministerul Transporturilor, locul lui Răzvan Cuc va fi luat de Felix Stroe, alt lider de filială importantă a PSD, Constanţa. În locul Rovanei Plumb la Ministerul Fondurilor Europene a fost nominalizat Marius Nica, el ocupând aceeaşi funcţie şi în timpul Guvernului Ponta. Potrivit declaraţiilor preşedintelui PSD, Liviu Dragnea, Sevil Shhaideh ar urma să fie consilier de stat, iar Rovana Plumb va fi numită la conducerea Comisiei pentru Afaceri Europene din Camera Deputaţilor.
Paradoxal, lipsa de maleabilitate a conducerii ALDE va costa formaţiunea foarte mult în ochii opiniei publice în contextul în care social-democraţii au înţeles, până la urmă, să facă un sacrificiu politic destul de dureros. Şi el cu probleme penale de lămurit, Ministrul pentru relaţia cu Parlamentul, Viorel Ilie, păstrează susţinerea oamenilor lui Tăriceanu. În ceea ce-l priveşte pe acesta, premierul Mihai Tudose a afirmat: “cei din ALDE au hotărât să-l menţină în Guvern, suntem în parteneriat, noi am făcut ce a trebuit în zona noastră”.
“Social-democraţii nu au renunţat la cele două colege. Au luat decizia de a-şi prezenta demisia pentru a contribui la rezolvarea unei situaţii care părea aproape imposibil de rezolvat. Conducerea PSD şi-a arătat susţinerea, a fost un semnal contra unor abuzuri care se fac”, a precizat şi Liviu Dragnea.
Sursa foto: realitateavalceana.ro

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...