Politică

Cristian Buican: “Ţara arde şi PSD-iştii se ceartă!”

Parlamentarul vâlcean solicită grăbirea procedurilor privind despăgubirea cetăţenilor afectaţi de alunecarea haldei de steril de la Alunu

În urma apariţiei în presa locală vâlceană a informaţiei, conform căreia nici până la această dată cetăţenii afectaţi de alunecarea haldei de steril de la Alunu nu au fost despăgubiţi pentru distrugerea agoniselii de-o viaţă, deputatul Cristian Buican a depus la Ministerul Afacerilor Interne o întrebare privind acest subiect. Demersul parlamentarului liberal are în vedere urgentarea procedurii privind despăgubirea sinistraţilor, mai ales că suntem în prag de iarnă, iar oameni locuiesc fie pe la rude, fie în căminul cultural al localităţii.

Liderul liberal consideră că este inadmisibil ca la aproape şase luni de când au fost evacuaţi din casele lor, cetăţenii afectaţi să nu fie informaţi, în mod oficial, asupra cuantumului despăgubirilor pe care le vor primi, precum şi data la care vor intra efectiv în posesia acestor sume de bani. În întrebarea transmisă Ministerului Afacerilor Interne, deputatul Cristian Buican a criticat şi faptul că, până în prezent, proiectul de hotărâre privind acordarea despăgubirilor sinistraţilor se tot plimbă de la un minister la altul şi nimeni nu îşi asumă răspunderea.
Preşedintele PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican, face un apel public la reprezentanţii PSD să lase deoparte lupta internă pentru putere şi să se ocupe de problemele din această ţară. În opinia parlamentarului liberal vâlcean, de la nivel central până la nivel local, reprezentanţii PSD sunt mai interesaţi de deznodământul luptei dintre Dragnea şi Tudose şi mai puţin de problemele oamenilor, precum acordarea despăgubirilor cetăţenilor afectaţi de alunecarea haldei de steril de la Alunu din această primăvară.
“Acum, în prag de iarnă, la aproape şase luni de când au fost evacuaţi din casele lor, cele opt familii din Alunu afectate de alunecarea haldei de steril nu ştiu dacă vor primi despăgubiri pentru gospodării, nu ştiu când şi nici ce sumă. Este pur şi simplu o bătaie de joc la adresa lor din partea celor de la PSD, care stau cu ochii cât cepele pe lupta de putere dintre Dragnea şi Tudose şi nu mai fac nimic pentru cetăţenii României. Ţara arde şi PSD-iştii se ceartă! I-am solicitat doamnei Ministru al Afacerilor Interne să îmi prezinte proiectul de hotărâre de Guvern privind despăgubirea celor opt familii afectate de la Alunu, precum şi sumele şi data la care vor intra în posesia despăgubirilor. De îndată ce voi avea un răspuns, îl voi face public”, a precizat preşedintele PNL Vâlcea.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...