Economic

Ford începe la Craiova producţia europeană a noului SUV EcoSport

Ford a început la Craiova producţia noului SUV de clasă mică EcoSport, ţintind segmentul aflat în cea mai accelerată creştere din Europa. Decizia de a construi noul EcoSport în Europa în locul continuării importului său de la fabrica Ford din Chennai, India, va ajuta Ford să se ridice la cererile în creştere ale clienţilor din acest segment.

"EcoSport este un nou exemplu al modului în care Ford îşi construieşte operaţiunile pe baza avantajelor propriei game - implicit pe baza unor SUV-uri de clasă mondială", a declarat Steven Armstrong, vicepreşedinte al grupului şi preşedinte al Ford Motor Company Europa, Orientul Mijlociu şi Africa. "Odată cu creşterea cererilor pentru EcoSport şi în general pentru SUV-urile din această categorie, este momentul oportun pentru a reloca producţia în Europa pentru a ne ridica le nivelul cerinţelor clienţilor noştri".

Preşedintele României, Klaus Iohannis, Primul Ministru, Mihai Tudose, şi alte personalităţi politice naţionale şi locale s-au alăturat celor aproape 4.000 de angajaţi Ford în momentul în care de pe linia de asamblare a fabricii din Craiova a ieşit primul exemplar EcoSport.

Klaus Iohannis a declarat: „Prin lansarea noului model Ford, industria auto din România îşi creează o reputaţie tot mai puternică pe piaţa auto europeană. Aceste performanţe trebuie consolidate în continuare, prin asemenea proiecte de investiţii ambiţioase, prin profesionalism şi competitivitate. România are un potenţial economic deosebit, fapt confirmat deja de Ford şi de mulţi alţi investitori importanţi. Îmi exprim speranţa că modelul Ford EcoSport va deveni o nouă poveste de succes a companiei Ford şi a industriei auto româneşti.”

Vânzările de SUV-uri pe cele 20 de pieţe tradiţionale europene importante pentru Ford au crescut anul trecut cu 27% şi au adunat un sfert din totalul înmatriculărilor de autoturisme. SUV-urile Ford au crescut în vânzări cu mai mult de 30% în 2016 şi plusează cu o creştere de 27% în primele opt luni ale anului 2017.

SUV-urile înseamnă, de asemenea, mai multe locuri de muncă. Până la finalul anului, Ford plusează cu 1.700 de poziţii noi la Ford Craiova, totalul atingând 3.900 de locuri de muncă în zona producţiei de vehicule şi în cea de producţie de motoare. Investiţia totală pe care Ford a realizat-o în complexul de top de producţie de la Craiova începând cu martie 2008, momentul preluării facilităţilor, depăşeşte un miliard de euro.

Craiova va fi singura sursă de producţie EcoSport pentru Europa (cu excepţia Rusiei). În total, fabrica va livra SUV-ul Ford pe 56 de pieţe de pe patru continente. Acestea includ pieţe foarte diverse precum Marea Britanie, Noua Caledonie (Oceania), Turkmenistan (Asia Centrală) sau Africa de Sud.

Alături de noul EcoSport, echipa Ford Craiova va continua să producă motorul Ford 1.0 EcoBoost, singurul câştigător al titlului "Motorul Internaţional al Anului" timp de patru ani consecutiv.

Noul Ford EcoSport

Noul Ford EcoSport oferă un nivel de versatilitate înalt şi capabilităţi îmbunătăţite, un design mai rafinat la interior şi exterior şi tehnologii sofisticate dedicate clienţilor săi, aşa cum este sistemul de tracţiune integrală Intelligent All Wheel Drive, care îmbunătăţeşte tracţiunea şi aderenţa pe şosea şi în afara acesteia. Avansatul motor diesel EcoBlue de 1,5 litri dezvoltă până la 125 CP şi oferă un nivel optimizat al emisiilor.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...