Inedit

“Vintilă Horia - Expoziţie de obiecte personale”

Biblioteca Judeţeană “Alexandru şi Aristia Aman” deschide pentru public “Expoziţia de obiecte personale" aparţinându-i cunoscutului scriitor Vintilă Horia.

Ajunse la bibliotecă în cursul lunii august a.c., elementele de mobilă, obiectele personale şi artefactele provenite din biblioteca lui Vintilă Horia de la Villalba, de lângă Madrid, au fost amenajate şi expuse în cadrul Salonului Expoziţional. Trecute printr-un meticulos proces de recondiţionare, birourile de lucru ale lui Vintilă Horia, cele două maşini de scris, fotoliul îmbietor, stiloul şi călimara de cerneală, tocul şi ochelarii cu care scriitorul român este surprins în fotografiile din ultima parte a vieţii, diverse elemente decorative, o distincţie primită de la Arhiepiscopul de Toledo şi multe fotografii cu biblioteca de la Madrid, au fost reunite şi puse în valoare în cadrul unei expoziţii permanente.

“Obiectele de mobilă şi cele personale au fost recondiţionate de noi în sensul păstrării în condiţii bune şi, evident, valorificării eficiente a acestor piese şi elemente cu totul deosebite. Cele două birouri de lucru ale lui Vintilă Horia sunt piesele de rezistenţă ale expoziţiei de la bibliotecă. Fotoliul, splendidele maşini de scris şi toată suita de obiecte personale pe care autorul obişnuia să le întrebuinţeze în activitatea curentă nu fac altceva decât să întregească un tablou fabulos. Îl cunoaştem pe Vintilă Horia atât prin scrierile sale, dar la fel de bine ni-l putem apropia prin cunoaşterea obiectelor pe care le-a folosit în lunga perioadă a Exilului”, a declarat Lucian Dindirică, managerul Bibliotecii Judeţene “Alexandru şi Aristia Aman”. Expoziţia este deschisă în cadrul Salonului Expoziţional.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...