Actualitate

Merge 4 kilometri pe jos, după ce vecinul i-a închis calea de acces la drumul judeţean

E eroare a comisiei care a împroprietărit o familie dintr-o comună din judeţul Dolj în urmă cu peste 25 de ani a lăsat acum un bătrân fără cale de acces la propria locuinţă. Acesta este nevoit să facă un ocol de 4 kilometri pentru a ajunge în comună să-şi cumpere o pâine, după ce un vecin i-a închis drumul. Autorităţile locale recunosc că s-a comis o eroare atunci când s-au făcut împroprietăririle şi comisia care a mers în teren a omis că acolo se află o cale de acces. Totul se va rezolva acum în instanţă.

Marin Viziru are 71 de ani şi locuieşte de când se ştie în locuinţa care acum a rămas fără cale de acces la drumul judeţean. Până în urmă cu o lună, bătrânul ducea o viaţă normală, numai că, de atunci, totul s-a schimbat. De când vecinul lui i-a închis drumul de acces, acum bătrânul merge prin pădure 4 kilometri dus întors să îşi ia o pâine. “Nu l-aţi întrebat de ce închide?” “L-am întrebat şi mi-a zis că aşa a vrut el. «Bă aşa vreau eu, să nu te mai las să treci în deal.» A închis şi pe unde trece pârâul”, spune bătrânul.

Localnicii susţin că situaţia este penibilă, mai ales că proprietarul terenului îşi bate joc de bătrân acum şi îl pune să-şi ia avion să iasă din curte. Proprietarul care a îngrădit calea de acces susţine că deţine titlu de proprietate pe terenul respectiv. “Am închis legal. Deja am lăsat şi la stânga şi la dreapta o palmă şi jumătate. Dar omul nu mai poate să treacă. Domnule, e pământul meu, trebuia închis de la revoluţie.” “Păi şi de ce nu l-aţi închis atunci?” “Eram plecat”, spune Dan Stoian, proprietarul terenului.

Autorităţile locale recunosc că s-a comis o eroare, iar aceasta se va rezolva... însă numai în instanţă.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...