Actualitate

“Scorpionii Albaştri” s-au întors acasă

După aproape 6 luni petrecute în Polonia, 120 de militari ai detaşamentului de apărare antiaeriană din Craiova au revenit în ţară. Soldaţii au participat în Polonia, alături de militari din SUA şi Marea Britanie, la exerciţii în cadrul NATO.

Emoţionaţi, dar fericiţi că s-au reîntors acasă, Scorpionii albaştri au fost primiţi ca nişte devăraţi eroi. Aplicaţiile la care au luat parte nu au fost deloc uşoare şi i-au pus în cele mai dificile situaţii. "A fost un început pentru apărarea antiaeriană, de aici au rezultat şi unele mici sincope până am intrat în ritm de luptă noi nemailucrând în apărarea antiaeriană cu alte unităţi din alianţă. Una peste alta, ca o concluzie, misiunea fost o misiune frumoasă, grea, dificilă, dar ne-am făcut datoria", spune Marian Enache, plutonier Batalionului 205 Apărare Antiaeriană „General Gheorghe Pârvulescu“, din Craiova.

Au acumulat o oarecare experienţă în aceste şase luni şi consideră că ar ajuta această treabă la o viitoare misiune în aceeaşi zonă. "Astăzi am fost prezent la un eveniment cu totul special – ceremonialul de repatriere a Detaşamentului de Apărare Antiaeriană care a participat la grupul de luptă alcătuit pentru asigurarea prezenţei înaintate consolidate în Nord-Estul Alianţei Nord-Atlantice. Această misiune constituie un nou pas în consolidarea statutului ţării noastre, ca membru respectat şi de încredere al NATO, prin îndeplinirea angajamentelor asumate în cadrul acestui parteneriat. Doresc să-i felicit pe militarii craioveni pentru modul în care şi-au onorat blazonul, prin tot ceea ce au întreprins pe parcursul acţiunii desfăşurate sub egida NATO, făcând dovada bunei pregătiri, a responsabilităţii şi a înaltei calităţi profesionale şi câştigând aprecierea aliaţilor. Craiova este astăzi un centru militar de importanţă strategică pentru ţara noastră şi pentru partenerii săi internaţionali, primind încă o dată confirmarea, în urmă cu doar două zile, prin vizita secretarului general al NATO, domnul Jens Stoltenberg", spune Ion Prioteasa, preşedintele CJ Dolj.

Militarii detaşamentului de apărare antiaeriană au făcut parte din Grupul de luptă NATO condus de către SUA şi a avut misiunea de a asigura apărarea flancului de nord-est al Alianţei şi pentru a descuraja orice tip de agresiune.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...