Inedit

Stâlpul din giratoriu, noua minune din Caracal

Încă o minune la Caracal, în judeţul Olt. Stâlpul din mijlocul giratoriului. Acesta a fost „uitat” pe viitoarea centură ocolitoare a oraşului, unde muncitorii au construit un sens giratoriu la doar câţiva centimetri de stâlpul de înaltă tensiune.

Drumul, la care se lucrează de aproape 7 ani, nu va putea fi dat în folosinţă până nu va fi mutat stâlpul. Cu toate acestea, şoferii care circulă în zonă trebuie să ocolească stâlpul pentru a nu intra în giratoriu. Iniţial, giratoriul nu era prevăzut în proiectul iniţial şi, deci, stâlpul nu încurca la momentul acela. Aşa că solicitarea de mutare a utilităţilor a fost făcută abia la începerea lucrărilor, iar distribuitorul de electricitate, proprietarul stâlpului, nu s-a grăbit să-l mute, CEZ susţinând că toate actele pentru mutarea lui vor fi gata abia pe 25 octombrie.

„Noi, în momentul în care am început construcţia acestui giratoriu pe varianta ocolitoare a Caracalului, am făcut toate demersurile pentru ca aceşti stâlpi să fie mutaţi, astfel încât la încheierea lucrărilor să nu mai existe obstacole pe căile de rulare. Iată că nu au fost, stâlpul nu a fost mutat în termen suficient de scurt, iar la ora actuală practic s-au încheiat lucrările şi stâlpul a rămas tot acolo”, spune Alin Şerbănescu, purtător de cuvânt CNAIR.

La centura de ocolire a Caracalului se lucrează din 2010. Termenul de finalizare a fost amânat de mai multe ori. Ultimul este decembrie 2017. Drumul are o lungime de 10 km, iar costurile de amenajare se ridică la aproape 67 milioane lei, fără TVA. Peste 45 de milioane de lei au venit de la Uniunea Europeană.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...