Special

Biserica ”Sfântul Ierarh Nicolae - 44 de Izvoare” din Costeşti, sfinţită de Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Timişoara

Biserica cu hramul ”Sfântul Ierarh Nicolae - 44 de Izvoare” din satul Pietreni, comuna Costeşti-Vâlcea, a fost sfinţită, sâmbătă, 7 septembrie, în prezenţa parlamentarilor Eugen Neaţă, Bogdan Matei, Vasile Cocoş, Daniela Oteşanu, Ovidiu Popa, consilierilor judeţeni Gheorghe Mihăilescu şi Vetuţa Ciocan, reprezentanţilor administraţiei publice judeţene şi centrale, precum Constantin Rădulescu, preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, sau Aurora Gherghina, subprefect de Vâlcea.

“Cu mare bucurie am primit invitaţia prietenului meu Toma Peştereanu, primarul comunei Costeşti, alături de care am petrecut o zi binecuvântată din cel puţin două motive: graţie prezenţei Preasfinţitului Paisie Lugojanul, Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Timişoara, care a oficiat sfinţirea Bisericii cu hramul «Sfântul Ierarh Nicolae - 44 de Izvoare» din satul Pietreni, binecuvântată pentru că am întâlnit oameni alături de care, de aproape 20 de ani, petrec momente dosebite cu diverse ocazii, binecuvântată şi de ploaia care nu a venit din 44 de Izvoare sfinţite, ci de la Dumnezeu lăsate ploii, pentru care ne rugăm să fie aducătoare de belşug. La mulţi ani, Costeşti! La mulţi ani, Toma Peştereanu, primar şi bun prieten, şi felicitări formidabilei echipe pe care ai strâns-o în jurul tău la Costeşti! Ca de fiecare dată, am avut ocazia să am alături colegi parlamentari, consilieri judeţeni, reprezentanţi ai administraţiei publice judeţene şi centrale, cărora le mulţumesc, încă o dată, pentru ataşamentul lor faţă de comunităţile locale şi faţă de vâlceni”, a declarat Constantin Rădulescu, preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea.

“Manifestarea cultural-artistică «La obârşie, la izvoare» din comuna Costeşti a ajuns la cea de-a 12-a ediţie. Evenimentul a marcat împlinirea a 505 ani de atestare documentară. Primăria şi Consiliul Local au pregătit un program plin de surprize cultural-artistice, sport şi divertisment. Nu au lipsit paradele portului naţional, jocurile şi cântecele populare. Tradiţiile şi valorile româneşti lăsate de strămoşii noştri sunt transmise de la o generaţie la alta şi asta mă face să fiu mândru de oamenii care duc mai departe aceste comori. Mulţumesc primarului Toma Peştereanu pentru invitaţie! Îl felicit pentru frumosul eveniment, pentru eforturile şi munca depusă în folosul comunităţii! La mulţi ani, Costeşti! La mulţi ani, dragi locuitori!”, a precizat deputatul Eugen Neaţă.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...