Special

Se întâmplă la Calafat:

Stradă fără trotuar şi cu treceri de pietoni care se termină în gard

Au reabilitat o stradă din Calafat, dar... au uitat să construiască şi trotuar. Ca pieton, poţi oricând să fii lovit de o maşină dacă circuli pe o stradă din centrul municipiului care a fost reabilitată fără trotuar pentru că locuitorii sunt nevoiţi să meargă pe lângă maşini. Şi asta nu e tot, pietonii se pot lovi de gardul locatarilor amplasat chiar lângă trecerea de pietoni.

Ultima investiţie, reabilitarea străzii Cobuz, a fost realizată pe banii Uniunii Europene. Nu are trotuar, iar trecerile de pietoni sunt la fiecare 20 de metri, dar... se opresc în gardul locatarilor. „Eu nu văd rostul acestor treceri de pietoni. Cea care a fost amenajată la 20 de metri de casa mea se termină exact în gardul vecinului. Mai bine o ocolesc şi ajung liniştit la mine acasă. Noi vrem să batem recordul minunilor din Caracal, iar peste câţiva ani cu siguranţă aşa o să fie. În zonă mai avem o baltă fără peşti şi fără apă şi un teren construit într-o zonă inundabilă pe malul Dunării. Credeţi că interesează pe cineva că aceste investiţii au fost făcute fără cap? Autorităţile au încasat banii şi la revedere“, a povestit Florin Matei, locuitor în oraşul Calafat.

Oamenii din Calafat spun că este o adevărată aventură să circuli prin oraş. Străzile sunt pline de gropi, iar trecerile de pietoni sunt făcute fără avizul unui specialist. „Din câte se pare, în ultimii doi ani am început să doborâm recordul cu brio, dar şi să stabilim noi recorduri pe partea de infrastructură şi administraţie. Nu văd rostul acestor treceri de pietoni pentru că nu servesc la absolut nimic“, a precizat Mădălin Chipirlin, preşedintele Asociaţiei Legal Drive.

Conducerea primăriei recunoaşte că atunci când a fost făcut proiectul acestei străzi nu s-a luat în calcul şi trotuarul. "Configuraţia străzii respective este foarte îngustă, nu au fost prevăzute în proiect şi trotuare. dar cred că acele marcaje sunt utile pentru că oamenii mai trec strada şi, nu ajung chiar în gard... e o porţiune", spune Gheorghe Pârvan, administratorul Primăriei Calafat. Reprezentanţii primăriei spun că se vor aloca în viitor bani pentru a construi şi un trotuar.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

05.10.2017 - 16:42Savulea Cosmin:Strda jiului ne minte primarul ca se asfalteaza de 1 an

Pagina 1 din 1 (1 comentarii din 1)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...