Special

Săptămâna Prevenirii Criminalităţii

În perioada 2 – 6 octombrie a.c., în judeţul Vâlcea se va desfăşura evenimentul bianual ”SĂPTĂMÂNA PREVENIRII CRIMINALITĂŢII”, la care, alături de poliţiştii vâlceni, vor participa mai mulţi elevi şi profesori.

Poliţiştii vor dezbate teme pentru prevenirea infracţiunilor contra patrimoniului, delicvenţă juvenilă, vitimizarea minorilor, siguranţa în mediul online, prevenirea violenţei în mediul familial şi siguranţa rutieră.

Poliţiştii din cadrul structurilor de prevenire a criminalităţii, ordine publică, rutieră, transporturi şi judiciar vor acţiona zilnic, suplimentar faţă de dispozitivul curent, în cadrul proiectului „Săptămâna Prevenirii Criminalităţii”.
Exemplu de activităţi organizate de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Vâlcea:

Luni, 2 octombrie a.c., se vor desfăşura activităţi pe linia prevenirii delincvenţei juvenile la Colegiul Naţional Mircea cel Bătrân, din municipiul Râmnicu Vâlcea, incepând cu ora 12.00. Activitatea constă într-o piesă de teatru forum.

Marţi, 3 octombrie a.c., este ziua dedicată prevenirii victimizării minorilor şi se vor desfăşura activităţi de infomare a elevilor prin prezentarea unui film pe linia mediului online, iar începând cu ora 12.30 va avea loc lansarea unui parteneriat la Biblioteca Judeţeană Vâlcea ”Antim Ivireanul”, respectiv proiectul „Challenges intercultural education in roma communities” care are ca scop derularea de activităţi de educaţie nonformală în comunităţile de romi, din mediul rural, proiect la care I.P.J. Vâlcea va participa ca partener, prin Biroul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii.

Miercuri, 4 octombrie a.c., va avea loc o acţiune pe linia prevenirii furturilor în colaborare cu Biroul Transporturi Feroviare Vâlcea. Totodată, în zonele Nord şi Ostroveni, poliţişti de ordine publică şi prevenire a criminalităţii vor distribui materiale în campania derulată, în parteneriat cu Groupama, pe linia prevenirii furturilor din locuinţe.

Joi, 5 octombrie a.c., se va derula o activitate interactivă, pe linia prevenirii violenţei, în special în mediul familial. Activitatea, pe lângă vizionarea unui film, constă în crearea de situaţii problematice şi prin intermediul jocului de rol, găsirea de alternative.

Totodată, în continuarea derulării campaniei ”Aripi Frânte”, se vor distribui materiale în comunitate şi se vor desfăşura activităţi de infomare în unităţile de învăţământ.

Vineri, 6 octombrie a.c., se vor desfăşura activităţi de prevenire pe linia siguranţei rutiere cu elevii şi distribuirea de materiale pietonilor, conducătorilor auto, bicicliştilor şi căruţaşilor. La aceste activităţi vor participa poliţişti de ordine publică, prevenire a criminalităţii, precum şi poliţişti din cadrul subunităţilor teritoriale, inclusiv din cadrul posturilor de poliţie.

Începând cu ora 19.30, la etajul II al complexului comercial River Plazza Mall va avea loc concursul „Micul Pieton”, cu trei secţiuni: poezie, desen şi cunoştinţe teoretice. În cadrul concursului vor participa 60 de elevi de clasele a 2-a. Evenimentul are rolul de informare a cetăţenilor în scopul antivictimizării, astfel, prevenirea criminalităţii se face în mijlocul comunităţii, cu concursul membrilor acesteia, a liderilor formali şi informali şi mai ales a mass-mediei.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...