Sub Lupă

Cultură de cannabis, într-un sat din Mehedinţi

O cultură de cannabis cultivată pe o suprafaţă de peste 4.000 de metri pătraţi a fost descoperită, vineri, de procurorii DIICOT din Mehedinţi. Proprietarii, doi cetăţeni italieni şi trei cetăţeni români. Localnicii din satul Poiana Gruii, unde a fost descoperită cultura, habar nu aveau că la marginea satului se află cannabis.

Procurorii au descins vineri după-amiază în satul Poiana Gruii, chiar la marginea localităţii, unde era ascunsă cultura de cannabis. Aceasta era cultivată pe o suprafaţă de 4.000 de metri pătraţi, plantele fiind cultivate simetric, pe 13 rânduri, la o distanţă de 50-60 de centimetri între ele. Potrivit procurorilor, plantele de cannabis identificate au fost plantate şi întreţinute de către un suspect, în vârstă de 38 de ani, pe terenul bunicului său, la cererea unui cetăţean italian originar din Napoli, pentru care a lucrat în perioada 2012-2016.

“Pe perioada verii, suspectul a păzit în permanenţă plantaţia de cannabis, acesta având montat şi un cort la marginea plantaţiei, iar în prezent asigura paza din autoturismul său. De asemenea, în urma cercetărilor efectuate în cauză, a rezultat că suspectul a cumpărat în luna iulie a acestui an, o locuinţă la marginea satului Poiana Gruii, la circa 500 m de plantaţia de cannabis, locuinţa urmând a fi folosită pentru a prelucra plantele de cannabis ce urmau a fi recoltate”, se arată în raportul procurorilor.

În urma percheziţiilor efectuate, au fost ridicate aproximativ 2 tone de cannabis. La sediul DIICOT Biroul Teritorial Mehedinţi au fost aduse, în vederea audierii, un număr de 11 persoane.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...