Actualitate

Razie a poliţiei la Horezu

Azi, 28 septembrie, între orele 09.00 – 12.00, Poliţia Oraşului Horezu a efectuat o razie, la care au participat în sistem integrat 50 de poliţişti de ordine publică, poliţie rutieră, investigaţii criminale, investigarea criminalităţii economice, criminalişti, arme, explozivi şi substanţe periculoase şi intervenţie rapidă.

În doar trei ore, poliţiştii au aplicat 116 sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 30.000 de lei, au constatat o infracţiune pe linie rutieră, au reţinut 14 certificate de înmatriculare şi 1 permis de conducere .

Acţiunea a avut ca scop creşterea siguranţei cetăţeanului, prin prevenirea şi combaterea faptelor de natură penală şi contravenţională, acţionându-se pe toate liniile de muncă ale poliţiei, pe raza oraşului Horezu.

Astfel, poliţiştii au legitimat 526 de persoane, au verificat 427 de autovehicule şi au controlat 10 agenţi economici.

În cadrul acţiunii au fost aplicate 116 sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 30.000 de lei, respectiv:

• 100 de sancţiuni contravenţionale prevăzute de O.U.G. 195/2002, privind circulaţia pe drumurile publice;

• 4 sancţiuni contravenţionale prevăzute de Ordonanţa Guvernului 37 din 2007, privind stabilirea cadrului de aplicare a regulilor privind perioadele de conducere, pauzele şi perioadele de odihnă ale conducătorilor auto şi utilizarea aparatelor de înregistrare a activităţii acestora, fiind depistaţi conducători auto care au utilizat incorect diagramele tahografice, pentru transport de marfă.

• 4 sancţiuni prevăzute de Legea nr. 38/2003, privind transportul în regim de taxi şi în regim de închiriere, fiind depistaţi conducători auto care au permis îmbarcarea în mijlocul de transport din altă localitate decât cea autorizată, transport peste capacitatea autorizată şi fără a pune în funcţiune aparatul de taxat. De asemenea, a fost retras un atestat taxi. Constatările pe această linie au fost făcute de către poliţiştii Serviciului Rutier, care au acţionat în cadrul raziei alături de poliţiştii rutieri din oraşul Horezu.

• 3 sancţiuni contravenţionale prevăzute de O.U.G. 28/1999, privind obligaţia agenţilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, fiind depistaţi vânzători care au comercializat marfă fără a elibera bon fiscal;

• 2 sancţiuni contravenţionale prevăzute de H.G. 301/2012, privind normele metodologice de aplicare a Legii nr. 333/2003, privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor, fiind depistate două societăţi comerciale care nu erau asigurate cu sisteme de securitate prevăzute de lege;

• 2 sancţiuni contravenţionale prevăzute de Legea nr. 132/2017, privind asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto şi
• 1 sancţiune contravenţională prevăzută de Legea nr. 12/1990, privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite, fiind depistat un agent economic care comercializa produse cu termenul de valabilitate expirat. În acest sens, poliţiştii au confiscat produse alimentare, în valoare de 270 de lei.

Totodată, poliţiştii au retras 14 certificate de înmatriculare pentru defecţiuni tehnice sau dotări suplimentare nepermise de lege şi au reţinut un permis de conducere.

Unul dintre conducătorii auto verificaţi avea o alcoolemie de 1,20 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Poliţiştii rutieri au depistat în trafic, pe Drumul Judeţean 665, pe raza oraşului Horezu, un bărbat, de 52 de ani, din comuna Vaideni, care conducea un autoturism, având o alcoolemie de 1,20 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Conducătorul auto în cauză a fost condus la spital pentru recoltarea de probe biologice de sânge, faţă de acesta efectuându-se cercetări pentru comiterea infracţiunii de conducerea unui autovehicul pe drumurile publice, sub influenţa alcoolului.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...